Informacija motinystės (tėvystės) pašalpų gavėjams

Primename, kad Ligos ir motinystės socialinio draudimo nuostatai numato, kad motinystės (tėvystės) pašalpos mokamos už praėjusį mėnesį, todėl kiekvienais metais motinystės (tėvystės) pašalpos už gruodžio mėnesį išmokamos kitų metų sausį. Pagal gyventojų pajamų mokesčio įstatymą, apmokestinant išmokas gyventojų pajamų mokesčiu (toliau – GPM) už praėjusį mokestinį laikotarpį (praėjusius metus) neapmokestinamasis pajamų dydis netaikomas, todėl motinystės (tėvystės) pašalpa už 2013 m. gruodį, išmokėta 2014 m. sausio mėnesį, bus mažesnė už tas, kurios buvo išmokėtos už kitus 2013 m. mėnesius.

Permokėtą GPM už 2014 m. sausio mėnesį motinystės (tėvystės) pašalpų gavėjai galės susigrąžinti Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikę metinę 2014 metų gyventojų pajamų mokesčio deklaraciją. Permokėtas GPM bus grąžintas į pašalpos gavėjo nurodytą sąskaitą.

Daugiau informacijos – „Sodros“ informacijos centro telefonu 1883.

 

VSDFV Alytaus skyriaus informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close