Paskutinis tarybos posėdis vyko konstruktyviai

Paskutiniame šių metų Birštono savivaldybės posėdyje dalyvavo 15 Tarybos narių, kurie pagal darbotvarkę buvo numatę svarstyti 18 sprendimo projektų. Iškilus būtinybei, į sąrašą buvo įtrauktas dar vienas papildomas projektas. Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė Tarybai pristatė naujai paskirtą Vyriausybės atstovę Kauno apskrityje Inesą Klimaitę-Mašalienę, kuriai buvo įteikti Birštono suvenyrai ir gėlės.

 

Tarybos narės Marytė Gudonytė ir Renata Matukienė buvo pasveikintos su gimtadieniais.

Tarybai buvo pristatyta nauja savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Jovita Tirvienė.

Tarybos sekretorė Dovilė Adamonytė pristatė pirmąjį Tarybos posėdžio klausimą dėl Birštono savivaldybės tarybos 2014 metų pirmojo pusmečio posėdžių grafiko, kuriam buvo pritarta. Posėdžiai, kaip ir anksčiau, vyks paskutinį mėnesio penktadienį, 13 val. Dėl valandos buvo kilę šiokios tokios diskusijos, nes Tarybos narys Stanislovas Martinaitis replikavo, kad posėdžius būtų galima pradėti ryte, 9 val., tačiau daugiau norinčių pasisakyti nebuvo, tad ir svarstyti nereikėjo.

Savivaldybės administracijos Biudžeto skyriaus vedėja Ona Grigonienė pateikė svarstyti projektą dėl žemės ir žemės nuomos mokesčio lengvatų taikymo Birštono miesto Pakalnės, Turistų, Prienų ir Kampiškių  gatvių gyventojams. O. Grigonienė pristatė ir paskutinius šių metų biudžeto lėšų „pastumdymus“. Bus perskirstytos lėšos tarp programų, bus skirta pinigų B. Sruogos gatvei tvarkyti, gimnazijos pastatui remontuoti, miesto tvarkymo tarnybai reikalingam traktoriui su inventoriumi įsigyti ir t.t. Taip pat buvo patikslintas ir privatizavimo lėšų paskirstymas.

Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Dargis pateikė siūlymą dėl projekto rengimo ir paraiškos teikimo pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonę „Kaimo atnaujinimas ir plėtra“ planavimo būdu, kuriam buvo vienbalsiai pritarta.

Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja J. Tirvienė sprendimo projekte pasiūlė iš nenaudojamų, naudojamų ne pagal paskirtį, apleistų arba neprižiūrimų patalpų ir statinių sąrašo išbraukti prie Birštono, Jaunimo g., dar sovietmečiu statytas gydyklas. Jas buvęs savininkas jau pardavė, tad naujieji šeimininkai prašo, kad šiam objektui nebūtų taikomi padidinti mokesčiai. Tai gera naujiena – galbūt pagaliau pajudės statybos šioje vietoje, ir kurortas turės dar vieną sveikatinimo objektą. Šis gražus ir geras projektas, pasak merės, turėtų būti pradėtas įgyvendinti kitais metais. Pastatų kompleksą įsigijusi UAB „Green Birštonas“ pateikė projektą „Gydyklos ir reabilitacijos rekonstrukcija Birštono kurorte“. Prognozuojama, kad įgyvendinus šį projektą – rekonstravus nuo sovietinių laikų stovintį pastatą ir jame įrengus modernią reabilitacijos ligoninę, Birštono kurortas taps didesniu traukos centru ir tai darys stiprią įtaką visai sveikatos priežiūros sektoriaus plėtrai. Be to, čia bus sukurta nemažai darbo vietų. Tarybos narys Vytautas Šeškevičius pasidomėjo, ar yra numatyti terminai, per kuriuos turėtų vykti darbai naujame objekte. Merė pastebėjo, kad ES lėšomis remiamų projektų kontrolė yra pakankamai gera. Savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Antanas Grušelionis pateikė svarstyti savivaldybės 2014 metų socialinių paslaugų planą, kuriam buvo vieningai pritarta. Tarybos nariai pritarė ir piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams teikimo savivaldybėje aprašui. Be diskusijų buvo pritarta ir laikraščio „Černobylietis“ (7 egz.) prenumeratai, taip pat „Versmių“ („Gyvenimo“ laikraščio šeštadieninio priedo) prenumeratai neįgaliesiems, pensinio amžiaus sulaukusiems ir socialiai remtiniems asmenims.

Vienbalsiai buvo pritarta ir savivaldybės biudžetinių įstaigų vadovų atlyginimų koeficientų nustatymui. Nuo 2014 metų sausio 1 dienos šie koeficientai kultūros centro direktoriui bus 27, viešosios bibliotekos direktorei – 25, sporto centro vadovui – 28. Taip pat patvirtinti ir priedai prie tarnybinių atlyginimų biudžetinių įstaigų vadovams.

Paskutinį papildomą sprendimo projektą „Dėl Birštono miesto centrinės dalies architektūrinės-erdvinės kompozicijos specialiojo plano patvirtinimo“ pristatė savivaldybės administracijos Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjas Mantas Michaliunjo. Kaip sakė vyr. specialistas, tik šią savaitę buvo gautas atsakymas, kad visi dokumentai ir derinimai jau tvarkingi ir projektą galima tvirtinti. Šio projekto tikslas – patvirtinti šį specialųjį planą, kuris jau suderintas su visomis sąlygas išdavusiomis institucijomis ir gauta teigiama valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus specialiojo plano patikrinimo išvada.

Pristatydamas įvairius šio plano sprendinius, M. Michaliunjo pažymėjo, kad pagal juos bus galima geriau sutvarkyti viešąsias erdves (tokias kaip J. Basanavičiaus aikštė), labiau suderinti daugiabučių namų renovaciją ir automobilių stovėjimo aikšteles, kai kur didinti pastatų aukštingumą, o namų bendrijai nutarus, ir pastatyti antaukštį.

Pasak M. Michaliunjo, kotedžams ir privatiems namams trūksta vieningos stilistikos, tad bus galima taikyti modernesnę interpretaciją. Parengtame plane numatytos ir kai kurios užstatymo zonos, jau gauti ir keli pasiūlymai dėl skverų, aikščių, želdynų bei gėlynų įrengimo. Vizijose yra ir keltuvas per Nemuną, net ir tiltas. Tarybos nariai apsidžiaugė tokiu planu ir jį patvirtino vienbalsiai.

Lieka tik tikėtis, kad kitais metais vizijos ir svajonės taps realiais darbais.

Paskutinio šių metų posėdžio metu visi Tarybos nariai gavo dovanų – 2014 metų Birštono kalendorius ir suvenyrinius rašiklius. Merė palinkėjo visiems gražių švenčių, geros nuotaikos ir sveikatos.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close