Daina nugali liūdesį, skausmą…

…ir net blogą orą. Tai puikiai įrodo VII vokalinės muzikos konkursas „Iš širdies į širdį“, sukvietęs didelį būrį kolektyvų iš visos Lietuvos.

Nors sinoptikai gąsdino blogomis oro sąlygomis, dainą mėgstantys žmonės to nepabūgo ir iš visos Lietuvos – ne tik kaimyninių rajonų, bet net iš Vilniaus ir Ignalinos – atvyko į Prienų rajoną, kad susitiktų su draugais, susirastų naujų bičiulių ir parodytų savo meilę muzikai. Šį – jau septintą – kartą konkursas vyko Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro Skriaudžių salėje.

2011 metais trumpam perkeltas į Kauną, konkursas „Iš širdies į širdį“ vėl „sugrįžo“ į namus. Kaune organizuoti konkursą yra lengviau finansiškai, nes ten organizatoriams dovanojama visa, kas reikalinga konkursui organizuoti – įgarsinimas, apšvietimas. Nors Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro darbuotojams teko rūpintis visais finansiniais ir organizaciniais reikalais patiems, jie sako, kad labai gera ir jauku konkursą rengti tarp savo sienų. Tuo labai džiaugėsi vertinimo komisijos pirmininkas Kastytis Barisas, pastebėjęs, kad tokie konkursai tikrai turi būti rengiami rajonuose, kur galima justi didesnę šilumą.

Kartu su komisijos pirmininku kolektyvus vertino Laura Lukenskienė ir Rūta Morozovaitė. Džiugu, kad kai kurie kolektyvai buvo gerb. Rūtos pastebėti ir sulauks jos kvietimo į kitas Lietuvos scenas. Kompetentingos komisijos patarimai, pastabos – tikra dovana kolektyvų vadovams ir dainininkams. Konkurso organizatoriai siekia gauti teisę teikti rekomendacijas kolektyvų kategorijoms, ir šiai idėjai nuoširdžiai pritarė komisijos pirmininkas K. Barisas.

Komisijai teko nelengvas darbas įvertinti kolektyvus balais, juolab kad vertinimas atitinka „Sidabrinių balsų“ vertinimo sistemą. Taigi reikia pasidžiaugti, kad tokio aukšto lygio konkursas tikrai teikia Prienų  rajonui garbės, o gebėjimas jį organizuoti rodo rajono vertę ir konkurencingumo galimybes Lietuvoje.

Atėję į pasaulį, pradėję vaikščioti, pasileidžiam bėgti takais takeliais ir, nesidairydami į šalis, lekiam link vienintelio tikslo. Tačiau yra žmonių, dirbančių mažuose kultūros centruose ir padedančių žmonėms pamatyti gyvenimą iš paukščio skrydžio. Tai ansamblių vadovai, kurie dovanoja nuo žemės pakeliančią dainą ne tik ansamblių dalyviams, bet ir visiems šalia einantiems.

Tariame ačiū visų kolektyvų vadovams, kurių profesionalus ir širdingas darbas leidžia organizuoti šį išskirtinį konkursą. Ansamblių dalyviai tikrai verti knygos „Kas yra kas“ puslapių, nes jų indėlis į Lietuvos gyvenimą yra labai svarus. Organizatoriai atkreips dėmesį į dalyvių pastabas ir pageidavimus, kai po dvejų metų vėl kvies susirinkti į tradicinį konkursą.

Konkurso organizatoriai dėkoja labai daug padėjusiai stipriai savanorių komandai, visam kolektyvui bei šio konkurso sumanytojai ir koordinatorei V. Naudžiūtei. Reikia paminėti Alberto Zujaus pakantumą dirbant su menininkais ir įsiklausant į dažnai padrikus jų pageidavimus. Nuoširdų ačiū tariame Veiverių bendruomenės centro nariams už jų atkaklumą dalyvaujant projektinėje veikloje  ir remiant kultūrinę seniūnijos veiklą. Dėkojame gerb. Vytautui Kamblevičiui už įsteigtą prizą, o seniūnijos darbuotojams už pagalbą ruošiant ir puošiant kultūros centro salę. Džiaugiamės, kad konkursu visada rūpinasi ir domisi rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis.

 

Veiverių seniūnijos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close