Prienų krašto muziejaus edukatoriai persikėlė… į Vilnių

Gruodžio 6–8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vykusiose parodose „Mokykla“ ir „Vaikų šalis“ šėlo žiniukai, scenos ir menų profesionalai. Čia įsikūrusiame „Linksmame mieste“ per tris dienas vyko 75 renginiai, interaktyvias edukacines programas pristatė keturiolika šalies muziejų, tarp jų ir Prienų krašto muziejus, o ant  scenos lipo šalies estrados grandai – Egidijus Sipavičius, Natalija Bunkė, Sasha Song, savo programą pristatė Arkadijus Vinokuras ir daugelis kitų.

Visas tris parodų dienas meninių pasirodymų pašonėje muziejai pristatė edukacines programas, kuriose dalyviai ne tik galėjo žvilgtelėti į eksponatus, bet ir patys dalyvauti įvairiausiuose užsiėmimuose. „Nors renginyje vyksiančias edukacines programas galima išbandyti ir nuėjus į muziejus, tačiau parodose vykdomas projektas – paprasčiausias būdas aplankyti keturiolika muziejų iš karto“, – pasakojo „MuMo salos“ gidė, Lietuvos jūrų muziejaus atstovė Nika Puteikienė.

„Linksmo miesto“ programa buvo tokia įvairi, jog nuobodžiauti neteko niekam: lankytojai galėjo susipažinti su partizanų ir viduramžių riterių ginklais, sužinoti, kaip kepama duona ar gaminama žvakė, atrasti visą kelią nuo lino iki audinio ir susipažinti su daugeliu kitų Lietuvos muziejų siūlomų interaktyvių edukacinių programų.

Prienų krašto muziejaus edukatorių komanda trims dienoms persikelė į Vilnių. Šioje šalies pedagogams ir moksleiviams skirtoje erdvėje muziejininkai pirmą kartą pristatė edukacines programas: „Auskit, vykit, mano rankos“, „Žvakių liejimas“, „Kad Kalėdos nesušaltų!“, „Pas mus šviežia duona išrūgo…“

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close