Įspūdinga Birštono policijos pareigūnų ekskursija su jaunaisiais policijos rėmėjais

Gruodžio 10-ąją Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato jaunieji policijos rėmėjai kartu su Viešosios policijos poskyrio specialistais Milda Vokietaityte ir Ramūnu Buikumi lankėsi Vilniuje. Sostinėje susipažino su Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės Raitojo būrio (toliau – Raitasis būrys) veikla.

Ekskursija prasidėjo rinktinės „Aras“ kieme. Apžiūrėtas specialusis automobilis ir robotas išminuotojas. Vėliau visi sugūžėjo į administracinį rinktinės „Aras“ pastatą. Vienas „Aro“ pareigūnų papasakojo apie lemtingaisiais 1991 metais Medininkų pasienio poste žuvusius du šios rinktinės pareigūnus. Vėliau apžiūrėti stendai su nuotraukomis iš pareigūnų gyvenimo, jų pasiekimais. Salėje demonstruotas filmas apie „Aro“ veiklą Visi turėjo puikią galimybę ne tik pamatyti, bet ir palaikyti rankose pareigūnų naudojamus ginklus, skydą, naktinio matymo ir termovizijos aparatus.

Raitojo būrio specialistė Alina Michnevič supažindino su šio būrio veiklos istorija, darbo specifika, papasakojo apie žirgus, jų priežiūrą. Apsilankius arklidėse, ten esantys žirgai iš svečių rankų noriai kramsnojo atsivežtas rudens gėrybes – obuolius ir morkas.

Jojimo manieže padedant Raitojo būrio pareigūnei kiekvienas galėjo pajodinėti. Vėliau „Apollo“ boulinge pasiskirsčius į dvi komandas surengtos draugiškos varžybos.

Kupini įspūdžių ir lydimi geros nuotaikos pareigūnai su jaunaisiais bičiuliais sugrįžo į gimtąjį Birštoną.

Jaunieji policijos rėmėjai iš arčiau susipažino su policijos veikla, objektyviau įvertino policininko profesiją. Tikėtina, kad ateityje galbūt ne vienas įgyvendins svajonę – tapti policijos pareigūnu.

 

Alytaus apskr. VPK Birštono PK informacija ir nuotraukos

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close