„Aš jums įsakau: vienam kitą mylėti“ (Jn 15,17)

 Praėjusį trečiadienį Prienuose viešėjo žygio „Aš jums įsakau: vienam kitą mylėti“ dalyviai. Šis žygis jau dešimtasis Šventosios Šeimos seserų kongregacijai, įsikūrusiai Marijampolėje. Jame šiemet dalyvavo 57 žmonės, kurie buvo suskirstyti į dvi grupes. Tiek pirmoji, tiek antroji grupė savo kelią pradėjo Garliavoje rugpjūčio 5 dieną ir baigė Alytuje rugpjūčio 12 dieną, tačiau miesteliai, per kuriuos jie ėjo, buvo skirtingi. Grupę, kuri užsuko į Prienus, sudarė 26 žmonės. Dalyvių amžius – 15-25 metai, jie susirinko iš visos Lietuvos. Pastarojoje grupėje buvo daug vilniečių. Žygiui vadovavo seserys Jūratė, Inga ir Elena.

Ne paslaptis, kad tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje kasdien vyksta daug įvairių žygių. Šventosios Šeimos seserų rengiami žygiai ypatingi, nes organizatorių tikslas yra padėti jaunimui pažinti save, Dievą bei vienas kitą. Pavyzdžiui, eidami iš vienos gyvenvietės į kitą, jaunuoliai keliauja poromis, kas kelias valandas apsikeisdami bendražygiais, ir taip turi laiko pažinti kiekvieną žygio dalyvį. Registruodamiesi į žygį, jaunuoliai pasižada laikytis dešimties taisyklių, tarp kurių yra tokie nurodymai: neimti telefono ar fotoaparato, kurie šiais laikais atrodo privaloma turėti su savimi, be abejo, žygio dalyviai turėjo laikytis griežtos dienotvarkės. Kasdien apie 7 val. ryto jie melsdavosi, o 7.30 val. palikdavo gyvenvietę. Pasiekę kitą miestelį, jaunuoliai padėdavo tvarkytis parapijoje ar bažnyčioje bei dalyvaudavo vakaro Šv. Mišiose, po kurių parodydavo trumpą vaidinimą. Spektakliuką jie parodė ir Prienuose. Spektaklyje vaidino penki žmonės. Keturi iš jų išsakė savo kaltinimus Dievui, jog jis nepadėjo, kai to jiems reikėjo, o penktasis aktorius vaidino Dievą ir paaiškino, jog visuomet buvo su jais. Po vaidinimo sesuo Inga padėkojo susirinkusiems už dalyvavimą Šv. Mišiose ir priėmimą į savo namus, išsakė padėką kunigui Jonui. Vėliau keletas prieniečių sutiko priimti keleivius į savo namus išsimiegoti. Nors praėjusį trečiadienį žygis buvo jau įpusėjęs, jo dalyviai patikino, kad tikrai nesigaili savaitei atitrūkę nuo namų. Vieniems šis žygis suteikė daugiau drąsos, mat reikėjo bendrauti su daug nepažįstamų žmonių, kitiems toks iššūkis pakeitė jų požiūrį į gyvenimą, meilę, bendravimą, Dievą, dar kiti tapo religingesni. Nė vienas jaunuolis nesiskundė ir nesigailėjo dalyvavęs.

                                                                                                                     Karolina Milušauskaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close