„Birštono taurė 2013“ atiteko Mariui Bieliauskui iš Kauno

Gruodžio 1 dieną Birštono gimnazijoje vyko greitųjų šachmatų turnyras „Birštono taurė 2013“, kurį organizavo Birštono savivaldybė ir Kauno šachmatų federacija. Tarp 60 dalyvių mėgėjų ir profesionalų iš Kauno, Vilniaus, Marijampolės, Vilkaviškio, Kazlų Rūdos, Išlaužo, Druskininkų ir Alytaus buvo ir 15 Birštono šachmatų klubo narių.

Turnyro nugalėtojais tapo kauniečiai. Pirmąją vietą laimėjo Marius Bieliauskas, FIDE reitingų lentelėje turintis 2228 taškus, antrąją – Tomas Tamošiūnas, reitinguose turintis 2080 taškų ir Vidmantas Einikis su 2216 taškais.
Varžybos vyko šveicariška sistema 9 ratais (galvojimo laikas – 12 min, plius 5 s už kiekvieną padarytą ėjimą iki partijos pabaigos kiekvienam žaidėjui). Turnyre buvo žaidžiama pagal FIDE greitųjų šachmatų reglamentą.

Už pirmąją vietą skirtas 150 Lt piniginis prizas, už antrąją – 120 Lt, o už trečiąją – 100 Lt. Prizus, tik mažesnius, gavo ir 4-8 vietų laimėtojai.

Birštoniečiai labai nesublizgėjo, tačiau šachmatų klubo treneris Kazys Lukošius jų pasirodymu liko patenkintas. Pasak jo, net ir patys jauniausi žaidėjai nebuvo paskutiniai. Ir be prizų neliko. Danutė Urbonavičiūtė užėmė šešioliktą vietą, o Kazimieras Senavaitis – septynioliktąją. Danutė prizą gavo kaip geriausiai turnyre žaidusi moteris, o K. Senavaitis – kaip geriausias birštonietis. 50 Lt piniginis prizas buvo įteiktas ir Linui Andriekui, kaip geriausiai žaidusiam Birštono jaunuoliui (gim. 1995 m. ir jaunesniųjų grupėje). Visi dalyviai buvo pavaišinti saldainiais.

Treneris K. Lukošius apgailestavo, kad iš žadėjusių turnyre dalyvauti 36 šacmatininkų išdrįso sėsti prie šachmatų lentų tik 15. Ko gero, jie pabūgo dalyvauti tokio masto varžybose, suabejojo savo jėgomis. 

Syasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close