Šešta vieta R. Maščinskas patenkinta

Londono olimpinėse žaidynėse prieniškis Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris dviviečių porinių valčių varžybose finale 2000 m distanciją įveikė per 6 minutes 42,96 sekundės ir liko šešti.

Olimpinį auksą iškovojo Naujosios Zelandijos irkluotojai Nathani Cohenas ir Josephas Sullivanas (6:31,67).

Sidabro medaliai atiteko italams Alessio Sartoriui ir Romano Battistui (6:32,80), bronzos – Slovėnijos irklavimo veteranams Lukui Spikui bei Iztokui Copa (6:34,35).

„Pasirodymą vertinu labai gerai. Iki kitos olimpiados kasmet po vietą pakilsime ir bus išvis gerai. Svajojome apie medalį, nepavyko. Oro sąlygos trasoje buvo permainingos: už tribūnų – jokių vėjų, o kur nėra tribūnų – labai banguoja. Pasirinkome taktiką „ragai“: pirmus 500 metrų irkluoti stipriai, paskui kilometrą palaikyti tempą ir stipriai finišuoti“, – po starto kalbėjo R. Maščinskas, rugpjūčio 6 dieną šventęs gimtadienį.

Prieš pora metų jaunimo olimpiados čempionu tapęs irkluotojas neslėpė, kad vaikų ir suaugusiųjų lygis skiriasi kaip diena ir naktis. „Perspektyva gera. Varžovai labai stiprūs, jie ne pirmoje ir ne antroje olimpiadoje irkluoja. Atranka į žaidynes buvo sunki – pateko tik 13 valčių. Finišavome per vidurį. Ėjome žingsnis po žingsnio: iš pradžių norėjome patekti į olimpiadą, paskui – į finalą. Norėjome ir aukščiausio apdovanojimo, bet nepavyko savęs realizuoti. Pradžia buvo gera, paskui išmušė šoniniai gūsiai, gavome bangą nuo kitų sportininkų. Takelis taip pat turėjo įtakos rezultatui – krašte plaukti blogiau. Esame jauniausi, tai šiek tiek paguodžia“, – sakė S. Ritteris (23 m.)

Dvivietės įgulos treneris Vladislavas Sokolinskis savo auklėtinių startu nebuvo patenkintas. „Iš pradžių viskas buvo gerai, bet finišuojant yris jau buvo ne tas. Gal pavargo. Kita vertus, buvo labai stiprūs varžovai. Čia svarbi patirtis, nes slegia labai didelė įtampa. Kai važiavau į olimpiadą, svajojau apie finalą, o dabar šiek tiek esu nepatenkintas. Puiku, kad jauna, perspektyvi komanda pajuto aukštą lygį, pakovojo su asais, bet apetitas auga ir auga, kiek bepasieksi, vis mažai ir mažai“, – sakė treneris.

 

Informaciją parengė O. Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close