Klebiškio bendruomenė „Klevas“ atšventė penkerių metų sukaktį

Lapkričio 30 dieną Klebiškio kaimo bendruomenė „Klevas“ pažymėjo savo veiklos penkmetį, pirmą gražų ir prasmingą jubiliejų. Į šventę atvyko Seimo narys Vytautas Kamblevičius, Prienų rajono savivaldybės tarybos narė Loreta Jakinevičienė, Klebiškio pradinio ugdymo skyriaus vedėjas Jonas Kirkliauskas, ūkininkai Rosina ir Vacys Galiniai.

„Klevo“ bendruomenė šiuo metu jungia 53 žmones, kurie nori drauge dirbti ir linksmintis, nori drauge kurti gražesnį savo kaimo gyvenimą.

Bendruomenės pirmininkė Jolita Brundzaitė  ir jos pavaduotojas Kastytis Tarasevičius pristatė bendruomenės veiklą vaizdo medžiagos pagalba. Visi susirinkę į sukakties paminėjimą turėjo progą prisiminti darbus, kuriuos nuveikė besikurianti bendruomenė. Kiekvienas prisidėjo, kiek galėjo. Malonu buvo prisiminti įvairius pačių suorganizuotus renginius, sporto varžybas, šventes. Juk žmonės taip sukurti, kad turi gyventi bendrijoje ir dalintis vieni su kitais džiaugsmais ir sunkesnėmis akimirkomis, kurias išgyventi lengviau juntant vienas kito ranką ir petį. Bendri darbai ugdo tarpusavio ryšius, taurina žmones.

Pranešime buvo prisiminti pirmieji metai, kai buvo nutarta ir Klebiškyje įkurti bendruomenę, paminėta, kiek prie to prisidėjo šviesios atminties buvęs seniūnas Vytautas Sventickas, mokyklos direktorius Jonas Kirkliauskas, pirmoji bendruomenės pirmininkė Snieguolė Arlauskienė. Pro akis prabėgo penkeri metai (nuo 2008 iki besibaigiančių 2013), kupini gerų įspūdžių ir įvykių, pilni įsomintinų akimirkų.

Nedidelė, tačiau draugiška ir aktyvi bendruomenė dalyvauja sportinėse varžybose, linksmai švenčia Užgavėnių, Joninių bei Oninių šventes, tinkamai pagerbia  varduvininkus, o svarbiausia – į savo gretas pritraukia jaunų, turinčių gerų minčių ir idėjų jaunų žmonių. Bendruomenė suorganizavo susitikimus su seniūne Aušra Kazlauskiene, su Gražina Mažeikaite Sajiene, buvo svečiuose pas veiveriškius.

Už daugelį gražių dalykų, išgyventų kartu, bendruomenės žmonėms dėkojo bendruomenės pirmininkė J. Brundzaitė sakydama: „Čia auga žmonės visom prasmėm. Ir niekas neturi teisės sustabdyti to augimo. Prabėgo penkeri metai ir mes užaugome. Tad norėtume visus pasveikinti ir palinkėti, kad bendri savanoriški darbai dar labiau puoštų gimtąjį kaimą ir taurintų žmones“.

Seimo narys V. Kamblevičius pasveikino Klebiškio krašto žmones su penkerių metų sukaktimi, pasidžiaugdamas jų atliktais darbais, gražiomis šventėmis, kad jie nusprendė kartu veikti niekieno neverčiami ir neraginami. Pasak Seimo nario, kurti naujas tradicijas ir palaikyti senas yra labai gerai. Noras ir pastangos, bendras darbas vienija žmones, jie pasijunta lyg viena didelė šeima.

– Džiugu, kad per tuos penkerius metus užaugot ir subrendot, kad padarėte daug gražių darbų. Linkiu ir ateityje būti vieningiems, padaryti dar daug gerų ir prasmingų darbų savo kraštui ir žmonėms, – sakė V. Kamblevičius.

Prie Seimo nario linkėjimų prisidėjo ir Tarybos narė L. Jakinevičienė, linkėdama telkti žmones ir kartu ieškoti naujų idėjų, dalyvauti projektuose ir augti savame krašte, gražinant savo gyvenamąją aplinką ir savo gyvenimą.

Bendruomenės kūrimąsi prisiminė ir Šilavoto pagrindinės mokyklos Klebiškio pradinio ugdymo skyriaus vedėjas J. Kirkliauskas. Pasak jo, labai greitai praėjo tie penkeri metais, kai Klebiškio krašto žmonės pradėjo jungtis į bendruomenę „Klevas“. Iš pradžių, kai dar nebuvo patalpų, teko rinktis mokykloje, tartis, svarstyti ir priimti sprendimus.

– Dabar džiaugiuosi, kad tokia bendruomenė yra, kad ji veikia ir daro didelius darbus. Man garbė būti tokioje gražioje šventėje. Linkiu daug jėgų ir sėkmės visai bendruomenei, – sakė J. Kirkliauskas.

Šio krašto ūkininkai R. ir V. Galiniai bendruomenei įteikė dovanų Adventinį vainiką su žvakelėmis, pasidžiaugė suremontuotomis patalpomis, kur prieš daugelį metų buvo kultūros namai, kur vyko jaunimo pasilinksminimai ir šokiai. Tai lyg ir sugrįžimas į jaunystės laikus, kur sutinki ir tų laikų draugus.

Netrukus buvo uždegtos žvakelės ant bendruomenės gimtadienio torto, sudainuota „Ilgiausių metų“. Po to vyko gražus pasibuvimas drauge, pokalbiai ir planų kūrimas ateičiai.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close