Kur muzika – ten ir draugystė

Lapkričio 16 dieną Gargždų kultūros centre vyko liaudiškos muzikos festivalis, kuriame dalyvavo kolektyvai iš įvairių Lietuvos regionų: Dzūkijos, Suvalkijos, Aukštaitijos, Žemaitijos ir Mažosios Lietuvos. Tarp kitų šaunių ansamblių buvo ir Birštono kapela, vadovaujama Algimanto Jazbučio.

Senovinėmis armonikomis išpuoštoje scenoje pasirodė „Cyrulelis”, „Čirpokas” iš Šakių, „Kūkalis” iš Panevėžio, Priekulės liaudiškos muzikos kapelos, bei šeimininkų kolektyvas „Minija”.

Koncertą labai pagyvino kaimo muzikantų armonikierių grojimas. Išgirdome ir pamatėme dar negirdėtų žemaitiškų dainų bei šokių. Džiaugiamės, kad paklausėme mūsų KC direktorius Zigmo Vileikio, kuris patarė mūsų ansambliui važiuoti ten, kur dar nebuvome. Mūsų kolektyvo pasirodymas Gargždų scenoje buvo sutiktas audringais plojimais. Taigi praplėtėme Birštono bičiulių gretas, smagiai pasišokome vakaronėje, pasivaišinome kulinarinio paveldo patiekalais ir ilgai negalėjome atsisveikinti, – džiaugėsi apie kelionę pasakojusi ansamblietė Vijolė Kvietkauskaitė.

Pasak jos, kelionėse labai sustiprėja kolektyvas. Ko vertas vien tik garsiųjų spurgų valgymas pakeles kavinėje…

Ansamblio dalyviai dėkingi savo vadovui Algimantui ir vairuotojui Petrui, kuris jau tapo jų kolektyvo nariu.

 

Informaciją parengė Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close