Dėl dujinių ginklų Alytaus policija dirbs ir šeštadienį

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato darbuotojai laikinai dirbs ir šeštadienį. Taip nuspręsta todėl, kad iki metų pabaigos gyventojai turi paskutinę progą registruoti dujinius šaunamuosius ginklus.

 

Primename Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus aps. VPK) prižiūrimos teritorijos gyventojams, turintiems dujinius pistoletus (revolverius), senovinius ginklus bei jų kopijas, taip pat nedidelės galios (2,5 J–7,5 J) šaunamuosius ginklus, įgytus iki 2011 m. kovo 1 d., kad iki 2014 m. sausio 1 d. privaloma užregistruoti Alytaus aps. VPK ir gauti neterminuotą leidimą įsigyti, laikyti (nešiotis) ginklus.

Registracija privaloma tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims. Fizinis ar juridinis asmuo, pageidaujantis užregistruoti dujinius pistoletus (revolverius), senovinius ginklus bei jų kopijas, taip pat nedidelės galios (2,5 J–7,5 J) šaunamuosius ginklus, Alytaus aps. VPK pateikia: 1. prašymą išduoti leidimą ir registruoti ginklą (prašyme nurodoma ginklų paskirtis, juridinis asmuo prašyme turi nurodyti atsakingą už ginklus darbuotoją) (1 priedas); 2. sveikatos priežiūros įstaigos pažymas, kad asmuo (juridinio asmens atveju atsakingas už ginklus darbuotojas) neįrašytas į sveikatos priežiūros įstaigos įskaitą dėl alkoholizmo, narkomanijos ar nėra sveikatos priežiūros įstaigos priežiūroje dėl psichikos ligos ar sutrikimo. Specialaus statuso subjektų pareigūnai, turintys teisę tarnybos metu nešiotis šaunamąjį ginklą, vietoj paminėtų pažymų, gali pateikti specialaus statuso subjekto pažymą apie pareiškėjo teisę tarnybos metu nešiotis šaunamąjį ginklą; 3. asmens dokumentą (jeigu pareiškėjas fizinis asmuo); 4. juridinio asmens registravimo pažymėjimą ir atsakingo už ginklus darbuotojo asmens dokumentą (jeigu pareiškėjas – juridinis asmuo); 5. ginklą (-us). Laiku neužregistravusiems nurodytų ginklų asmenims bus taikoma baudžiamoji atsakomybė, numatyta Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 253 straipsnyje. Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis „1. Tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. 2. Tas, kas neturėdamas leidimo pagamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo ne mažiau kaip tris šaunamuosius ginklus, didelės sprogstamosios galios arba didelį kiekį šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo ketverių iki aštuonerių metų.“

Prašome būti atsakingiems ir laiku užregistruoti turimus ginklus.   Atsižvelgdama į padidėjusį interesantų srautą ir susidarius ilgoms laukiančiųjų dėl minėtų ginklų registracijos eilėms, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Licencijavimo poskyris nuo lapkričio 23 d. iki gruodžio. 28 d. dujinių ginklų registracijai priims interesantus ir šeštadieniais, nuo 10 iki 14 val., adresas Jotvingių g. 8, 108 kab., Alytus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close