Kvadrato varžybose susirungė aštuonios komandos

Lapkričio 13 d. Prienų kūno kultūros sporto centro salėje (KKSC) vyko 2003 m. gimusių moksleivių kvadrato varžybos. Rungėsi Prienų rajono miesto ir kaimo vietovių mokyklų komandos.

Iš ryto salėje varžėsi trys miesto mokyklų komandos, o vėliau – 5 kaimo vietovių mokyklų komandos.

Dėl miesto mokyklų kvadrato varžybų nugalėtojo vardo susirungė „Revuonos“ pagrindinės mokyklos, „Ąžuolo“ progimnazijos bei Jiezno gimnazijos komandos. Kova buvo įnirtinga. Nors vienam kvadrato kėliniui skiriama 10 min, šios ribos viršyti nepavyko nė viename kėlinyje. Priešininkų žaidėjai buvo „iškertami“ dar nepasibaigus šiam laikui. Ne vienas kėlinys baigėsi tik įpusėjus skirtam laikui. Nė vienai komandai neteko žaisti trijų kėlinių – nugalėtojas paaiškėdavo jau po antrojo. Prasčiausiai varžybos sekėsi „Revuonos“ ketvirtokams (pagal taisykles galėjo žaisti ir 2003 m. gimusieji penktokai). Šie patyrė du skaudžius pralaimėjimus ir pelnę tik du taškus liko trečioje vietoje. Kova užvirė tarp dviejų komandų. Rezultatu 2:0 nugalėtojo vardą varžovams atidavė „Ąžuolo“ jaunieji sportininkai. I vietos diplomai, nugalėtojų vardas bei galimybė Prienų rajonui atstovauti miesto mokyklų kvadrato zoninėse varžybose atiteko Jiezno gimnazijos sportininkams.

Ne ką mažesnė kova virė ir tarp kaimo vietovių mokyklų komandų. Nustebino komandų gausa. Nors buvo laukta 3 komandų, atvyko net 5. Norint sėkmingai sudaryti turnyrinę lentelę, organizatoriams – KKSC direktoriui Audroniui Deltuvai bei jo pagalbininkei Gražinai Goštautaitei – teko organizuoti burtų traukimus bei sudaryti tris pogrupius. Kvadrato varžybose susirungė komandos iš Stakliškių, Veiverių, Skriaudžių, Išlaužo bei Pakuonio. Netrukus paaiškėjo, kad atstovauti Prienų rajono kaimo vietovių kvadrato zoninėse varžybose neteks Stakliškių sportininkams. Neilgai trukus paaiškėjo, kad IV vietą užėmė Veiverių T. Žilinsko gimnazijos pradinukai. Atkakli jaunųjų Skriaudžių sportininkų kova padėjo jiems užlipti ant trečiosios vietos nugalėtojų laiptelio, o pakuoniškiai tapo varžybų vicečempionais. Jaunieji išlaužiškiai pelnė I vietos diplomus bei teisę atstovauti Prienų rajonui zoninėse varžybose.

Pasak A. Deltuvos, iki Respublikos čempionų vardo abejų – miesto ir kaimo vietovių mokyklų – komandų dar laukia ilgas kelias. Zoninės varžybos, vykstančios tarp kelių rajonų, jų nugalėtojams suteikia teisę susikauti tarpzoninėse varžybose. Tik šias laimėjus, galima patekti į respublikines varžybas ir tikėtis parsivežti respublikos čempionų vardą. Nors iki šiol jaunieji kvadrato žaidėjai pasiekdavo tik zoninių varžybų etapą, jis tikisi, kad Prienų rajono vardas pasirodys ir respublikinių ar bent tarpzoninių varžybų turnyrinėse lentelėse.

Bet kuriuo atveju, šios varžybos yra ne tik ieškojimas stipriausio, bet ir sveikatingumo skatinimas. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistams vaikų sportavimas – labai skaudi tema. Mat jaunimo noras sportuoti vis mažėja, o būtent dėl judėjimo trūkumo atsiranda ir ankstyvų sveikatos sutrikimų. Sportas – ne tik sveikata, tai ir galimybė pabūti kartu, susirasti naujų draugų. Smagu buvo stebėti mažuosius įnirtingai besikaunančius, palaikančius žaidžiančiuosius bei linksmai besišnekučiuojančius. Sporto centre net varžybų azartas nekurstė pykčio – čia buvo šilta ir smagu.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close