Gyvename olimpinėmis žaidynėmis

Prasidėjusios vasaros olimpinės žaidynės ne tik džiugina visų pasaulio valstybių sportininkus ir sirgalius. Jos koreguoja ir prijaučiančių žaidynėms darbo laiką. Tas pats jaučiasi ir Lietuvoje. Prienuose, nesunku vis pastebėti „apmirštantį“ miestą ir sąstingį įmonėse, tarnybose. Tuščias miestas? Nieko sudėtingo – per televiziją transliuojamos, kurio nors lietuvio varžybos. Girdisi didelis triukšmas? MES laimėjom!

Todėl nusprendžiau pakalbinti keletą aistringų sporto sirgalių, kokiomis viltimis jie gyvi, kam prognozuoja sėkmę, o kam skaudų kartėlį burnoje. Drąsiai galima pasakyti – sportas – nenuspėjamas. Tai patvirtino ir olimpinė čempionė, lietuvė Rūta Meilutytė. Visi kurie nieko nesitikėjo iš plaukimo šakų, dabar – didžiausi sirgaliai.

Galima dar paminėti, kad jau po šių prognozių, Lietuvos krepšininkai vis tik pralošė varžybas prancūzams.

 Almantas:

Šakos, kurias įdėmiai stebiu, tai krepšinis ir boksas, taip pat domiuosi ir dviratininkų pasiekimais. Šiemet labai daug vilčių teikia buriuotoja Gintarė Scheidt, ji turėtų pasiekti tikrai aukštų rezultatų. Tarp sportininkų už kuriuos sergu, viena aukščiausių vietų užima ir prienietis Marius Žiūkas. O dabar pasidariau ir aistringas plaukimo sirgalius. Gaila tiek, kad krepšininkai panašu, šįkart aukštai nepakils, nesusižaidę dar jie, trūksta bendradarbiavimo. Geresnės prognozės dėl boksininko Evaldo Petrausko. Stebėjau jo varžybas ir tikrai pasirodė, kad pasiekt jis gali daug. Ko gero iki medalio pritrūks…

 Sigitas, UAB „Sigda“ direktorius:

Šiaip žiūriu visas šakas, visos įdomios, visas patraukia akį. Bet labiausiai domina šakos, kur pasireiškia asmeninės kiekvieno sportininko savybės, gabumai. Įdomiausios šakos – lengvoji atletika ir vienetų lauko tenisas, na, žinoma ir krepšinis. Daug vilčių dedu į Virgilijų Alekną, žinoma, Rolandą Maščinską, ir Rūtą (Meilutytę)!!! Taip, plaukimą ir aš dabar jau žiūriu. Gaila krepšininkams nelabai sekasi, trūksta dar jiems susižaidimo, jauni, gal ir patirties trūksta. Gerai būtų, kad bent 3-ią vietą paimtų, bet amerikiečiams tai tikrai praloš.

 Kęstas Joneliūnas, futbolo treneris, kūno kultūros mokytojas:

Dažniausiai žiūriu plaukimą, žiurėjau jį ir prieš Rūtos pergalę. Sergu už plaukikus Vytautą Janušaitį ir Giedrių Titenį, jie turėtų nemažai pasiekti. Dar domina jojimas, krepšinis, lengvoji atletika. Žiūriu beveik visas varžybas, ne vien kuriose dalyvauja lietuviai. Daugiausiai vilčių dedu į V. Alekną, jis turėtų pasiekti gerų rezultatų. Krepšinis – na tikėkimės įsivažiuos, bet kaži ar pakils aukščiau aštuntuko. Labai daug vilčių neteikiu. Dar gal Skujytė turėtų neblogų rezultatų parodyti, bet nelabai tikiu aukštais pasiekimais. Na, žinoma, ir Rolandas Maščinskas teikia vilčių.

 Artūras:

Svarbiausios varžybos – krepšinio. Taip pat boksininkas Evaldas Petrauskas vis pritraukia prie televizoriaus ekrano. Po medalio, aišku, plaukimas labai domina. Kažkaip į kitus olimpiečius daug vilčių nededu. Neaišku kaip ir su Virgilijumi Alekna bus, nemanau, kad jam pavyks iškovoti medalį, labai daug naujų ir jaunų veidų atsiradę. Krepšininkai irgi šįkart per daug nerodo didelių pastangų, galėtų bent į penketuką pakliūt.

 

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close