Jiezno teatro kelionė į Miroslavą.

Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro dramos kolektyvas lapkričio 8 dieną, šeštadienį, išvežė savo garsiąją dramaturgo Jono Skinkio parašytą ir režisierės Angelės  Jaruševičienės pastatytą pamokančią komediją „Moderni kaimo moteris“. Spektaklis buvo parodytas  Miroslavo kultūros namų scenoje.

Jiezniečius maloniai pasitiko ir priėmė kultūros centro direktorė Irena Petkevičienė. Prieš pasirodymą ji pristatė vieną dramos kolektyvo narę, dar ir puikią pasakotoją, Eugeniją Rimšienę. Ji savo pasakojimą skyrė tarmių metams ir pasakojo gražia dzūkiška tarme norinčios dirbt vaikų aukle CV. Žiūrovai buvo sužavėti, nes baigus pasakoti, plojimai dar ilgai netilo, o Eugenija galėjo dar pasakoti ir pasakoti, nes dar daug įdomių pasakojimų moka, bet turėjo skubėti ruoštis spektakliui, kuriame ji atliko teisėjos vaidmenį.

Žiūrovų tarpe buvo garbingas Miroslovo svečias Alytaus rajono tarybos narys, Punsko ambasadorius Lietuvoje, buvęs Miroslovo seniūnas Jonas Juravičius su puokšte rožių, skirtų jiezniečiams, kurie jam brangūs, kaip jis teigė, nuo Sąjūdžio laikų ir, žinoma, Eugenijos Rimšienės artimųjų ir giminaičių būrys, tai rodo, kad ji mylima ne tik jiezniečių.

Ši išvyka buvo įdomi tuo, kad labai norėjome ne tik paviešėti Eugenijos Rimšienės gimtinėje, bet ir  pristatyti Eugeniją žemiečams, kaip turinčią didžiulę gyvenimišką patirtį bendrauti su žmonėnis, rodyti pavyzdį, nes visą savo darbingą laiką atidavė mokyklai, dirbdama Jiezne prancūzų kalbos mokytoja. Laisvalaikiu dalyvaudavo mokytojų dramos būrelyje, kur sukūrė daug įdomių vaidmenų. Sulaukusi garbingo amžiaus, ji nenuleidžia rankų, savaitgalį sugrįžus iš Dzūkijos skuba į Jiezno kultūros centrą, į repeticijas, nes dalyvauja kultūrinėje veikloje, taip pat yra aktyvi Jiezno parapijos bendruomenės narė.

Ta didžiulė,  erdvi  Miroslavo kultūros namų salė, nors ir nelabai gausi žiūrovais, jausmingai  reagavo  į spektaklio  scenas nuoširdžiais  juokais,  garsiais aplodismentais  ir gėlėmis  po spektaklio.  Nuoširdūs kultūros namų vadovės  padėkos žodžiai,  šiltas priėmimas  su dzūkiškom vaišėmis ir kvapnia čiobrelių arbata, buvo puikus atpildas už jaudulį ir už ilgą kelionę.

Sakoma, kad žmogaus sielą geriausia gydyti menu, pavyzdžiui  teatru. Juk teatre, kur visada tvyro dvasinga nuotaika, kur žmonės visada arčiau idealios visuomenės, pakilus uždangai nebereikia šaukti, rėkti, pyktis ir rietis, – čia užtenka pasidalinti žvilgsniais, kupinais meilės ir abipusio nuoširdumo, geranoriškumo ir nebylių komplimentų.

Tuo viešnagė dar nesibaigė. Eugenijos Rimšienės kvietimu mūsų mašinos pasuko į Zizėnų kaimą, be galo vingiuotu, tarp kalnelių bėgančiu keliu, link jos artimų giminaičių sodybos. Tame pačiame kaime yra ir Eugenijos tėviškė, kurioje gyvena jau viena likusi brolienė. Namuose iš karto pasijuto jaukumas ir begalinis šeimininkų vaišingumas . Šiuose namuose šeimininkauja Eugenijos sesers sūnus ir dukra. Kai jie dirba, sodybą padeda  prižiūrėti Eugenija, todėl jie ir vadina ją  „auksinė  mūsų teta“. Malonioje aplinkoje  mūsų gerbiama mokytoja, Eugenija Rimšienė pasidalino  prisiminimais apie savo vaikystę , gyvenimo vingius,  papasakojo daug juokingų istorijų atsitikusių jos gyvenime. Apsupti malonių  Eugenijos giminaičių jautėmės lyg  sugrįžę pas mamą.

Romutė Bubnienė dėkojo šių namų šeimininkams , viso kolektyvo vardu, už šiltą priėmimą, už gausų vaišių stalą, linkėjo Eugenijai dar daug nuostabių metų , sveikatos,  artimųjų meilės ir dar ilgai nepalikti mūsų dramos kolektyvo, nes mes ją labai mylim, gerbiam ir didžiuojamės, kad ji yra su mumis.

Irena Sipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close