Jaunųjų futbolininkų išvyka į Ukrainą

Spalio 26- 31 d. Prienų KKSC futbolininkų komanda dalyvavo futbolo turnyre Beregove, Ukrainoje. Turnyre dalyvavo 8 komandos iš Lietuvos ir Ukrainos. Lietuvai dar atstovavo Trakų KKSC jaunieji futbolininkai.

Pirmą varžybų dieną grupėje pasiekėme dvejas lygiąsias su FK „Mukačov“ ir FK „Sokoleta“ komandomis. Šių varžybų metu neišnaudojome kelių tikrai gerų progų įvarčiams pasiekti. Antrą dieną žaidėme lemiamas grupės varžybas su šeimininkų „Beregovo“ komanda. Kad patektume į kitą varžybų etapą, turėjome laimėti. Vaikai puikiai nusiteikė varžyboms ir varžovus nugalėjo rezultatu 2:0. Džiaugėmės atlaikę jaunųjų ukrainiečių spaudimą ir vieninteliai iš Lietuvos komandų patekę į pusfinalį, kuriame susitikome su FK „Bykovo“ komanda. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis. Reikėjo mušti 11m baudinius. Sėkmė lydėjo FK „Byčkovo“ komandą (3:2).

Kitą dieną persikėlėme į centrinį Beregovo stadioną ir žaidėme dėl III vietos su FK „Mukačov akademija“. Į šią komandą surinkti geriausi apskrities sportininkai. Vyko lygi, kieta kova. Likus žaisti 3 min, puolėjas L. Valukonis įmušė įvartį. Tačiau rezultato išsaugoti nesugebėjome, paskutinio kampinio metu praleidome įvartį. Vėl laukė 11 m baudiniai. Šį kartą teko mušti net po 8 baudinius. Deja, sėkmė lydėjo ukrainiečius, pralaimėjome 4:3, todėl teko ir ašarą nubraukti.

Po kelių dienų atsigavę supratome, kad pasirodėme gerai, tik šiek tiek pritrūko sėkmės. Nepamirškime, kad Ukraina – futbolo šalis. Tą pajuto ir mūsų šalies jaunieji futbolininkai.

Beregove buvome apgyvendinti gerame 3 žvaigždučių viešbutyje, maitinami 3 kartus per dieną. Kelionės metu vaikai pamatė Karpatų kalnus ir centrinį Lvovo stadioną, kuriame vyko pasaulio čempionato varžybos. Taip pat lankėmės druskų vonių parke, kuris priklauso Ukrainos boksininkams broliams Kličko.

Džiaugiuosi jaunaisiais futbolininkais – darnia ir drausminga komanda. Tikiuosi, kad dalyvausime dar ne vienose varžybose ir pasieksime puikių pergalių.

Tokią išvyką būtų sunku suorganizuoti be tėvų palaikymo. Ačiū jiems. Taip pat už finansinę paramą norime padėkoti Lietuvos Respublikos Seimo nariui Vytautui Kamblevičiui bei „Tango pizza“ vadovams.

 

Gintaras Budrikas,

komandos treneris

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close