Vienija sportas, entuziazmas, prasmingi darbai

Spalio 26-ąją į asociacijos „Žemaitkiemio krašto bendruomenė“ suorganizuotą renginį susirinko gausus būrys bendruomenės narių ir svečių iš aplinkinių bendruomenių. Visą dieną bendruomenės namuose tvyrojo šventinė ir sportinė atmosfera, o vakaras buvo palydėtas nuotaikingu koncertu bei vakarone.

Asociacijos „Žemaitkiemio krašto bendruomenė“ pirmininkas Vaidas Kupstas – tikras entuziastas, besirūpinantis bendruomenės klestėjimu. Tačiau be bendruomenės narių paramos, ypač žmonos Dianos palaikymo, vargu ar pavyktų kalnus nuversti.

Iki šiol Žemaitkiemio krašto gyventojai neturėjo tinkamai sutvarkytos vietos susirinkti ir kartu praleisti laisvalaikį, nes vienintelė prie bendruomenių pastato esanti buvo apleista ir nesaugi. Bendruomenių jėgomis kasmet ši teritorija buvo tvarkoma, tačiau siekiant įrengti erdvę su materialine poilsio baze reikėjo nemažai lėšų. Kol idėjos brendo, visų bendromis pastangomis buvo puoselėjami bendruomenės namai, kuriuose dažnai vyksta įvairūs susitikimai, vakaronės suaugusiesiems ir jaunimui. Praėjusiais metais projektinėmis lėšomis buvo pakeisti langai, uždengtas stogas. Darbai viduje tęsiami iš bendruomenės narių 2 proc. sukauptų lėšų ir kitų papildomų pajamų. Dabar šiuose namuose šviesu, jauku, o salėje, kurioje vyksta pagrindiniai renginiai, šilta.

Pasidžiaugęs kiekvienu, atvykusiu į bendruomenės šventę, Žemaitkiemio krašto bendruomenės pirmininkas Vaidas Kupstas pakvietė kartu pasidžiaugti ir įgyvendinto projekto „Aktyvios poilsio zonos įrengimas Žemaitkiemio kaime“ rezultatais. Įgyvendintas projektas gražus ne tik akiai pažiūrėti. Matosi ir akivaizdi jo nauda. Daug padėjo ir talkininkai. Bendruomenių nariai savo lėšomis paruošė vietą universaliai dirbtinės dangos sporto bei vaikų žaidimų aikštelei įrengti: išrovė pasenusius medžius, išlygino dirvą, išardė nesaugius sportinius įrenginius. Taip pat savo lėšomis pastatė pavėsinę ir keletą suoliukų. Žiūrint skaidres ir bendruomenės narės Danguolės Stanaitienės filmuotą medžiagą buvo matyti, kaip per 10 metų pasikeitė buvusios mokyklos aplinka. Bendruomenės pastangomis ilgus dešimtmečius vešėjęs didelis sodas, krūmai buvo išpjauti ir išrauti, suarta ir išlyginta žemė, pasėta veja. Rūpestingai prižiūrimoje aikštėje vyko stovyklos, trys rajono bendruomenių sąskrydžiai, sportinės varžybos.

Bendruomenės pirmininko ambicijos padaryti aplinką dar patrauklesnę vietos gyventojams ir Skersabalio kaimo bendruomenės pirmininkės Linos Matulevičienės palaikymas bei pagalba išaugo į projektą, skirtą įrengti kokybišką, šiuolaikišką poilsio zoną dviejų bendruomenių, savo veikla jungiančių aplinkinių kaimų gyventojus, poreikiams. Gegužės pabaigoje prasidėję projekto darbai baigti per šešis mėnesius, kaip ir buvo numatyta. Jų vertė – per 195 tūkst. Lt (su PVM). Projektui suteiktos paramos dydis iš LEADER programos – per 145 tūkst. Lt. Projekto pareiškėjas buvo Prienų rajono savivaldybės administracija, jai reikėjo prisidėti savo lėšomis apie 19,5 tūkst. Lt. Tačiau, pasak V. Kupsto, projektas apie 11 tūkst. Lt papildė ir pačios savivaldybės biudžetą, kadangi 30 579,71 Lt iš paramos lėšų netinkama finansuoti PVM suma buvo apmokėta iš šiam tikslui skirtų ŽŪM bendrųjų valstybės asignavimų.

Įgyvendinant projektą įrengta universali dirbtinės dangos sportinių žaidimų aikštelė, kurioje galima žaisti krepšinį, tinklinį, lauko tenisą ir kitus lauko žaidimus, vaikų žaidimų aikštelė, sutvarkytas kelias ir stovėjimo aikštelė prie bendruomenės pastato, sumontuoti laiptai, nutiesti šaligatviai (prie pastato, iki vaikų žaidimų aikštelės, iki universalios sportinės aikštelės), atnaujinta futbolo aikštės danga ir įsigytas vejos pjovimo traktorius. V. Kupstas vylėsi, jog neliks vienas su vejos pjovimo traktoriuku, sulauks ir pagalbininkų. Galbūt labiausiai tikėtis verta iš jaunimo, kuris jau dabar nemažai laiko praleidžia krepšinio, lauko teniso aikštelėse. Toks laisvalaikis, bendruomenės pirmininko įsitikinimu, yra daug prasmingesnis, atitraukiantis nuo kompiuterių ir įvairių pagundų. Dar negražiai atrodo futbolo aikštelė, bet vasarą gal atsiras norinčiųjų padėti ir ją sutvarkyti. Norisi palinkėti, kad sporto ir poilsio zonos priežiūros darbai ir laisvalaikis taptų visų Žemaitkiemio krašto gyventojų bendru rūpesčiu, o šiuolaikiškai įrengta viešoji erdvė suteiktų bendruomenės gyvenimui intensyvesnių spalvų.

Už puikias idėjas, patarimus, pagalbą ir palaikymą įgyvendinant projektą Žemaitkiemio krašto bendruomenės pirmininkas V. Kupstas su žmona Diana įteikė padėkos raštus Naujosios Ūtos seniūnui Algiui Aliukevičiui, Skersabalio kaimo bendruomenės pirmininkei Linai Matulevičienei. Padėka buvo skirta ir Prienų rajono savivaldybės atstovams, tačiau jie šventėje nepasirodė, nors palaikymas, pagiriamasis žodis tokia proga būtų labai svarbūs bendruomenei.

Naujosios Ūtos seniūnas A. Aliukevičius pasidžiaugė, kad pastarieji metai seniūnijai buvo ypač derlingi projektų. Penki jų – iš LEADER programos. Žemaitkiemio krašto aplinka dar labiau išgražės, kai bus užbaigtas prieš trejus metus pradėtas kelio per gyvenvietę asfaltavimas.

Seniūnas džiaugiasi aktyviais, sportuojančiais seniūnijos gyventojais, kurių net daug raginti nereikėję sudaryti komandas tą pačią dieną vykusioms seniūnijos žaidynėms Žemaitkiemyje. Tačiau labiausiai jis dėkojo bendruomenės pirmininkui V. Kupstui, pagirdamas už idėjas, iniciatyvą, atsakingumą ir pareigingumą, rūpestį visų savo krašto žmonių gerove. Linkėjo, kad aikštyno priežiūra rūpintųsi visa bendruomenė.

Skersabalio kaimo bendruomenės pirmininkė L. Matulevičienė buvo įgyvendinto projekto vadovė, paraiškos rengėja ir administratorė. Ji sakė labiausiai esanti dėkinga rajono Vietos veiklos grupei ir Savivaldybei už susikalbėjimą, bendradarbiavimą ir pagalbą.

 

Po oficialiosios projekto pristatymo dalies vyko sportinės žaidynės „Žemaitkiemis OPEN“ ir įvairių sporto rungčių varžybos. Krepšinio 3×3, stalo teniso, šaškių, smiginio varžybose dalyvavo Žemaitkiemio, Naujosios Ūtos, Jiestrakio ir Skersabalio komandos. Žaidynių vyr. teisėja – Danguolė Damijonaitytė.

Krepšinio varžybose (teisėjas Darius Kuzmickas) pirmąją vietą iškovojo Žemaitkiemis, 2-oji vieta atiteko Naujosios Ūtos komandai, 3-oji vieta – Jiestrakiui.

Smiginio varžybose (teisėjas Julius Jaskutėlis) pirmąją vietą užėmė Žemaitkiemis (992 taškai), 2-ąją – Jiestrakis (931 taškas), 3-ąją – Naujoji Ūta (912 taškų).

Stalo teniso varžybose (teisėjas Benjaminas Kupstas) tarp moterų pirmąją vietą iškovojo Martyna Aleksynaitė (Skersabalis), 2-ąją – Greta Brūzgaitė (Jiestrakis), 3-ąją – Kornelija Kupstaitė (Naujoji Ūta). Tarp vyrų pirmoji vieta atiteko Kasparui Gudaičiui (Skersabalis), 2-oji vieta – Benjaminui Kupstui (Žemaitkiemis), 3-oji – Kristupui Kupstui (Naujoji Ūta).

Šaškių varžybose (teisėjas Algimantas Kurtinaitis) tarp moterų nugalėjo Bronislava Miežinienė (Žemaitkiemis), 2-ąją vietą laimėjo Danguolė Kurtinaitienė (Naujoji Ūta), 3-ąją – Dovilė Sadauskaitė (Skersabalis). Tarp vyrų pirmoji vieta atiteko Kęstučiui Bartninkui (Naujoji Ūta), 2-oji – Algimantui Kurtinaičiui (Žemaitkiemis), 3-ioji – Pauliui Kazlauskui (Skersabalis).

Sportinių žaidynių „Žemaitkiemis OPEN“ taurę iškovojo Žemaitkiemio komanda. Antrąją vietą laimėjo Naujosios Ūtos, trečiąją – Skersabalio komandos.

Po sportinių žaidynių ir apdovanojimų bendruomenės namuose vyko vakaronė, koncertinę programą susirinkusiesiems dovanojo Neringa Senavaitytė.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close