Turistų srautas į Birštoną didėja

Spalio 24 d. Birštono savivaldybės didžiojoje salėje vyko 2013 m. Birštono kurorto turistinio sezono aptarimas. Jame dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, jos pavaduotojas Juozas Aleksandravičius, administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas, Lietuvos kurortų asociacijos direktorė Jurgita Kazlauskienė, sanatorijų „Versmė“, „Tulpė“, „Eglė“, Birštono turizmo informacijos centro vadovai, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato (toliau – Birštono PK), Birštono kultūros centro, sporto centro, viešosios bibliotekos, meno mokyklos, muziejaus atstovai, Birštono verslininkų asociacijos prezidentas Žydrūnas Kazlauskas, skulptorius Martynas Gaubas.

Turizmo informacijos centro (TIC) direktorė Rūta Kapačinskaitė pristatė 2013 m. trijų ketvirčių turistinių srautų Birštone statistinę analizę. Pasak direktorės, didžiausią Birštono turistų dalį sudaro lietuviai – 86,2 procentus. Per pirmuosius 3 šių metų ketvirčius Birštone ilsėjosi turistai iš 33 pasaulio šalių. Daugiausia turistų atvyko iš Vokietijos, Rusijos, Latvijos ir Lenkijos.
Sanatorijų „Tulpė“, „Versmė“ ir „Eglė“ vadovai aptarė pacientų, turistų srautus, pakomentavo iš Lietuvos ir užsienio atvykstančių kurorto svečių poreikius, pasiūlymus, pastebėjimus. Vadovai pristatė sanatorijų naujoves: procedūras, laisvalaikio pramogas, įgyvendinamus pastatų renovacijos, atnaujinimo, projektus, aptarė ateities planus.  Sanatorijų atstovai teigė, jog ir toliau bus glaudžiai bendradarbiaujama su Savivaldybės administracija, Birštono turizmo informacijos centru, Birštono kultūros centru bei kitomis kurorto įstaigomis.
Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis, kalbėdamas apie 2013 m. įvykusius renginius, pasidžiaugė itin aukštos kokybės renginiams, konferencijoms, koncertams pritaikyta Birštono kurhauzo sale, kurią jau įvertino ir muzikos profesionalai, ir kurorto gyventojai bei svečiai. Kurhauzas tapo patraukliu traukos centru kurorto svečiams, menininkams ir birštoniečiams. Tai unikali erdvė, kurioje vyksta klasikinės muzikos, džiazo koncertai ir eksponuojami meno kūriniai. Z. Vileikiui pritarė ir skulptorius Martynas Gaubas. Jis teigė, kad vienoje iš Kurhauzo salių įkurtoje galerijoje eksponuojami profesionalių menininkų darbai sulaukė didelio lankytojų susidomėjimo. Pasak skulptoriaus, jaukiam, savitą kultūrinio gyvenimo stilių turinčiam kurortui, galerija, kurioje eksponuojami profesionalūs grafikos, tapybos, skulptūros darbai, yra iš tiesų reikalinga. Ateityje numatoma surengti dar daugiau parodų, pakviesti savo darbus eksponuoti menininkus iš įvairių Lietuvos regionų bei užsienio.
Sporto centro direktorius Saulius Smailys teigė, kad 2013 m. kurorte vyko išskirtinai daug didelių sporto renginių, kuriuose dalyvavo profesionalūs sportininkai iš įvairių Lietuvos regionų. Itin didelio dėmesio sulaukė „Plento dviračių taurės Birštono etapas“. Ateityje planuojama organizuoti dar daugiau respublikinių sporto renginių, skatinti dviračių mėgėjų ir profesionalų veiklą.
Birštono verslininkų asociacijos prezidentas Žydrūnas Kazlauskas, kalbėdamas apie 2013 m. kurortinį sezoną, teigė, kad vis daugiau kurorto svečių, turistų renkasi aktyvaus laisvalaikio pramogas. Ž. Kazlausko teigimu, šiais metais dar daugiau į Birštoną atvykstančių turistų rinkosi dviračių sportą. Tai lėmė vasaros sezono pradžioje atidaryti nauji, poilsiautojų poreikiams pritaikyti dviračių nuomos punktai, tiesiamos naujos dviračių trasos.
Birštono meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė, aptardama 2013 m. veiklos rezultatus, pastebėjo, kad mokykla vis aktyviau bendradarbiauja su kurorto sanatorijomis, Birštono muziejumi, dalyvauja bendruose projektuose, renginiuose.
Birštono muziejaus istorikas Vytautas Kuzmickas kaip vieną aktualiausių klausimų išskyrė užsienio kalbų vartojimą muziejuje. Istoriko teigimu, vertingų istorinių ekspozicijų aprašymai turėtų būti parengti keliomis užsienio kalbomis, kad vis daugiau į Birštoną atvykstančių svečių, turistų, galėtų lankyti ir apžiūrėti su kurorto istorija susijusius eksponatus, muziejuje rengiamas parodas.
Bibliotekos atstovė Nijolė Raiskienė teigė, kad biblioteka, kaip ir kiekvienais metais, sulaukia daug lankytojų birštoniečių bei kurorto svečių iš Lietuvos ir užsienio, vis daugiau lankytojų naudojasi internetu, dalyvauja rengiamose akcijose. Itin daug dėmesio sulaukė jau tradiciniais tapę bibliotekos organizuojami renginiai „Po žvaigždėtu rugpjūčio dangumi“ ir „Vasaros skaitymai“.
Birštono PK VP viršininkas Egidijus Treigys, aptardamas 2013 m. turistinį sezoną, teigė, kad didesnių nusikaltimų ar įvykių, kuriuose nukentėtų kurorto svečiai, užsieniečiai, nebuvo užfiksuota. Policijos atstovas teigiamai įvertino ir policijos bendradarbiavimą su Savivaldybės administracija, kurorto viešosiomis įstaigomis.
Turistinio sezono aptarimą apibendrino Savivaldybės merė N. Dirginčienė, paminėdama vykdomus ir numatomus vykdyti projektus turizmo, infrastruktūros plėtros srityse. Merės nuomone, įgyvendinami projektai tikrai suteiks patrauklumo kurortui bei paskatins turistinių srautų augimą. Savivaldybės vadovė pasidžiaugė šiais metais pasiektais rezultatais, palinkėjo įstaigoms, privataus verslo atstovams ir toliau bendradarbiauti, kartu siekti užsibrėžtų tikslų.

Parengta pagal Birštono savivaldybės informaciją

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close