Jau dvidešimtus metus organizuojama Kauno zoologijos sodo akcija „Gilė“  šiemet sulaukė kaip niekad didelio visuomenės dėmesio. Abejingi neliko ir mūsų gimnazijos bendruomenės nariai.

Gimnazistai, vadovaujami biologijos mokytojos Rasos Kučinskienės, biologijos būrelio mokinių, tikybos mokytojos Virginijos Baronienės ir savanorių būrelį lankančių moksleivių, iki spalio 14 dienos rinko giles. Iš viso mokykloje buvo surinkta apie 300 kg gilių. Būrelio nariai skatino akcijoje dalyvauti ir mažesnius gamtos draugus. Lankėsi lopšelyje darželyje „Saulutė“, kur su mažaisiais piešė ir augino ąžuolą, „Ąžuolo“ progimnazijos trečiųjų klasių mokiniams organizavo paskaitėlę „Ąžuolas – girių karalius“ bei viktoriną „Ką žinai apie ąžuolą?“

Iš viso Prienų mieste surinkta net 589 kilogramai gilių. „Žiburio“ gimnazijoje daugiausia gilių atgabeno Karina Bendinskaitė, kuriai pavyko surinkti 18 kg, iš „Ąžuolo progimnazijos – Evelina Klimaitė  (41 kg). O lopšelyje darželyje „Saulutė“ giles rinkti geriausiai sekėsi „Voveriukams“, atnešusiems per 100 kilogramų gilių.

Aktyviausi mokiniai spalio 18 dieną važiavo į Kauno zoologijos sodą, kur vyko apdovanojimų ceremonija. Iš Prienų išvyko penki „Žiburio“ gimnazijos ir septyni „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai. Visi ceremonijos dalyviai buvo apdovanoti prizais: povo plunksnomis, gyvatės išnaromis, plakatais ir smulkiais gyvūnais. Akcijos dalyviai nusprendė tokį gyvūną – laboratorinę žiurkę – parvežti lopšelio darželio vaikams, kad ugdytųsi atsakomybę už mažąjį draugą. Zoologijos sode mokiniai apžiūrėjo gyvūnus, lankėsi terariume, akvariume.

Dėkojame akcijos rėmėjui V. Kamblevičiui už nemokamą kelionę į Kauno zoologijos sodą. Taip pat dėkojame visiems, prisidėjusiems prie šių metų akcijos. Mūsų visų padedamas Kauno zoologjos sodas šiemet surinko rekordiškai daug – net 35 t gilių! Anksčiau daugiausia giliukų buvo surinkta 2011 metais – daugiau nei 7 tonos. Džiaugiamės visų aktyvumu bei linkime ir toliau prisidėti prie organizuojamų akcijų, kurios padeda bendrauti ir bendradarbiauti, ugdyti atsakomybę, padėti artimui.

Vaiva Niūklytė, Ugnė Revinskaitė,

Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokinės

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close