Birštoniečiams – paroda apie Birštoną

Spalio 24 dieną Birštono muziejuje buvo pristatyta tapybos darbų paroda „Rudenėjantis Birštonas“. Į susitikimą su kurorto gyventojais ir svečiais atvyko dailininkai, dalyvavę vienos dienos plenere ir piešę tai, kas patraukė jų žvilgsnį ir sujaudino sielą. Spalio 12 d. rytą pradėję darbą vakare pristatė į muziejų dar drėgnus darbus.

Susirinkusius muziejaus lankytojus ir dailininkus pasveikino Birštono krašto muziejaus fondų saugotojas, istorikas Vytautas Kuzmickas, pasidžiaugdamas draugyste su meno žmonėmis ir jų puikiais darbais, kuriuose užfiksuoti spalvingi rudenėjančios gamtos momentai.

V. Kuzmickas su Olegu Karavajevu susipažino prieš pusmetį. Ši pažintis išsivystė į bičiulystę, ir birštoniečiai sulaukė dailininkų desanto į rudeniškomis spalvomis pasipuošusį kurortą. O dabar muziejaus antro aukšto parodų salėje eksponuojama 15 dailininkų sukurtų paveikslų, kuriuose matome pažįstamus kurorto vaizdus ir gamtos fragmentus.

O. Karavajevo dailininkų grupė – tai įvairių profesijų žmonės, kuriuos jungia trauka menui, noras atsipalaiduoti ir realizuoti save pasinaudojant spalvų žaismu.

Kalbėdamas apie savo ugdytinius, grupės vadovas pažymėjo, kad čia jie išmoksta dailės abėcėlę, susipažįsta su dailės klasikais, impresionistais ir kitų žinomų tapybos sričių dailininkais. Jo studija šių metų lapkričio mėnesį švęs 13-ąjį gimtadienį.

Pasak O. Karavajevo, visi atėjusieji į dailės studiją yra užsikrėtę troškimu kažką nuveikti, dirbti ir išreikšti savo mintis bei savąjį „aš“. Kai dailininkas dirba, laikas sustoja. Jo paveikslas ir yra pagautas momentas, sustabdyta gyvenimo akimirka. Pradžioje, kai studija tik pradėjo veiklą, vyresnieji dar kalbėjo apie vaistus ir ligas, o dabar rūpinasi, kur gauti geresnių teptukų, dažų ar drobės. Tai ir yra meno terapija.

Šiais metais dailininkų grupė rengė plenerus Zyplių dvare, Pažaislyje, Pakuonio apylinkėse, prie Nemuno.

Ateina išbandyti savo jėgas ir atrasti savo pašaukimą ir jauni žmonės, kurie vėliau stoja studijuoti dailę. Daug žmonių ateina pasimokyti tapyti ir atsipalaiduoti, o kai kuriems taip gerai sekasi, kad surengia savo personalines parodas.

Šios studijos dailininkų darbų parodos gerai žinomos ne tik mūsų šalyje. Jų nutapytais paveikslais neseniai galėjo pasidžiaugti LR Seimo nariai, Druskininkų gyventojai, juos pamatė ir Suomijos bei Vokietijos kai kurių miestų žmonės.

Apie savo pomėgį kalbėjo studijos naujokė, besimokanti dailės paslapčių mokytoja Aldona Misiūnienė, šiuo užsiėmimu džiaugėsi ir senbuvės.

Renginyje dalyvavo ir Birštono meno mokyklos mokytojas, suaugusiųjų dailės studijos vadovas Remigijus Janušaitis, kuris pasidžiaugė kolegų darbais ir pažadėjo vasarą kartu surengti plenerą ar parodą.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close