Atstatytas ir pašventintas Vošiškių kaimo kryžius

Spalio 19 dieną buvo pašventintas naujai atstatytas Vošiškių kaimo kryžius. Iškilmių ceremonija Darsūniškio Švč. Mergelės Marijos dangun ėmimo bažnyčioje prasidėjo Šv. Mišiomis už šio kaimo buvusius ir esamus gyventojus.

Vėliau prie pastatyto kryžiaus susirinko kaimo žmonės, atvyko Darsūniškio bažnyčios klebonas Petras Linkevičius bei vyskupas emeritas Juozapas Matulaitis.

Vyskupas emeritas yra kilęs iš šių vietovių, iš gretimo Užugirėlių kaimo, tad ir pagerbė kaimynus savo apsilankymu. Jis ir buvo šio kryžiaus atstatymo iniciatorius, organizuojant darbą daug prisidėjo Gintautas Kandrotas, kryžiui atstatyti aukojo lėšų buvę ir esami kaimo gyventojai.

Prieš šventindamas kryžių, vyskupas pasakojo, kad 1943-aisiais, neramiais II pasaulinio karo metais, Teofilius Matulionis buvo paskirtas Kaišiadorių vyskupijos ganytoju ir ragino žmones statyti kryžius. Prieš tai stovėjęs šioje vietoje kaimo kryžius buvo pastatytas kaip tik tais metais. Pasak vyskupo emerito J. Matulaičio, kryžius reiškia ne tik kančias ir skausmą, bet yra vilties ir pergalės ženklas.

Po pašventinimo Darsūniškio parapijos klebonas paėmė į rankas akordeoną, ir visi giedojo giesmę „Marija, Marija“, po to – „Tautinę giesmę“ ir kitas giesmes.

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close