Biblioteka šventė jubiliejų

Į gražią šventę Birštono viešosios bibliotekos darbuotojai ir svečiai spalio 18 dieną rinkosi Birštono kurhauze, kur buvo iškilmingai paminėtos Birštono viešosios bibliotekos 65-osios veiklos metinės.

Bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė vos spėjo priimti sveikinimus, linkėjimus ir gėles.

Renginio pradžioje buvo parodytas „Knygos teatro“ spektaklis „Altorių šešėly“, pastatytas pagal V. Mykolaičio Putino romano „Altorių šešėly“ 3-ąją dalį.

Šiais metais rašytojui būtų sukakę 120 metų, o jo romanui „Altorių šešėly“ sukanka 80 metų. Kaip tik dėl to šventės svečiams parodyti buvo pasirinktas šis neseniai pastatytas spektaklis, kuris ir suteikė renginiui tam tikrų spalvų.

Į Birštono kurhauzo salę susirinkusius bibliotekos darbuotojus, lankytojus, svečius sveikino Birštono viešosios bibliotekos direktorė A. Jaskūnienė, apžvelgdama svarbesnius bibliotekos gyvavimo istorinius faktus, pristatė įgyvendintus projektus, organizuojamus renginius, akcijas ir kitokią bibliotekos veiklą. Direktorė pasidžiaugė savo vadovaujamu darbščiu ir kūrybingu kolektyvu, kurie bibliotekos lankytojams pasiūlo daugiau įdomių renginių. A. Jaskūnienė sakė, kad šis 65-ųjų veiklos metinių minėjimas tai ir malonus susitikimas su skaitytojais, renginių ir projektų partneriais.

Direktorė pasakojo, kad 1993 metais vyko pirmoji rimtesnė reorganizacija, kai Birštono 1-oji ir 2-oji bibliotekos buvo sujungtos į Birštono viešąją biblioteką. Vėliau, 2000 metais, kai prie Birštono buvo prijungta seniūnija, dar atsirado ir trys kaimo filialai – Siponių, Nemajūnų ir Birštono Vienkiemio. Džiugiausias įvykis buvo 2006 metais, kai biblioteka persikėlė į renovuotą ir modernų pastatą, kur viskas tilpo po vienu stogu, atsirado daugiau erdvių ir vietos renginiams. A. Jaskūnienė dėkojo visiems bibliotekos darbuotojams, ir anksčiau dirbusiems, ir dirbantiems šiuo metu.

Iškilmingame vakare dalyvavo ir Birštono viešosios bibliotekos darbuotojus sveikino Birštono savivaldybės merė N. Dirginčienė. Merė pažymėjo, kad tik skaitydami knygas keliaujame per gyvenimą, pasiimdami išmintingus patarimus, amžinąsias vertybes.

– Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad šiandien Birštono viešoji biblioteka – tai ne tik įvairiausių knygų pilnos lentynos. Tai – ypatinga vieta, kur telkiasi Birštono bendruomenė, vyksta gražiausi kultūros, mokslo, profesinio tobulėjimo renginiai, puoselėjamos kurorto tradicijos, visuomet laukiami Birštono gyventojai, jaunieji skaitytojai, svečiai iš Lietuvos regionų ir užsienio valstybių, – savo sveikinimo kalboje teigė merė.

Birštono savivaldybės merė įteikė padėkas Birštono viešosios bibliotekos darbuotojoms: Stefai Puskunigienei už aktyvią profesinę veiklą, asmeninį indėlį į Birštono viešosios bibliotekos raidą, biblioterapijos ir gerosios bibliotekos veiklos patirties sklaidą; Nijolei Raiskienei už profesinį patriotizmą, asmeninį indėlį į Birštono viešosios bibliotekos raidą, įvairiapusę veiklą, bendradarbiavimo ir partnerystės tarp bibliotekos bei kitų institucijų, skaitymų ,,Vasara su knyga“ iniciatyvas; Ingridai Vaitkevičienei už aktyvią profesinę veiklą, nuoširdų darbą su jaunaisiais bibliotekos skaitytojais, skaitymų ,,Vasara su knyga“ iniciatyvas.
Iškilmingo renginio metu Birštono viešosios bibliotekos kolektyvą sveikino daug į renginį susirinkusių svečių. Jie bibliotekos darbuotojams linkėjo ir toliau organizuoti jau tradiciniais tapusius renginius, įgyvendinti projektus, skatinti birštoniečių, kurorto svečių domėjimąsi knygomis, žinių troškimą, ugdyti kūrybiškumą.

Bibliotekos darbuotojus su švente sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Andrius Palionis, rašytojai Vytautas Bubnys ir Elena Kurklietytė, kompozitorius Teisutis Makačinas ir Virgilija Makačinienė. T. Makačinas netgi atliko savo kūrinį, skirtą šiam renginiui. Į šventę atvyko ,,Knygų šalies“ sumanytoja Sigutė Chlebinskaitė ir knygos kūrėjai: dailininkas Marius Jonutis, Brailio rašto žinovas Vytautas Gendvilas, kurie labai išradingai perdavė savo sveikinimus. Tarp sveikintojų buvo ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos direktorius, profesorius Renaldas Gudauskas, Kauno apskrities viešosios bibliotekos direktorė Asta Naudžiūnienė, ,,Aseco Lietuva“ generalinis direktorius Albertas Šermokas ir daugelio Birštono įstaigų atstovai.

Po sveikinimų ir apdovanojimų buvę ir esami bibliotekos darbuotojai nusifotografavo bendrai nuotraukai. O vėliau visi šventės dalyviai buvo pakviesti pabendrauti prie puodelio kavos.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close