TALENTŲ SAMBŪRIS. „Žiemos improvizacijose“ apdovanotas visas būrys jaunųjų menininkų

Praėjusią savaitę „Revuonos“ vidurinėje mokykloje vyko tradicinės mokinių kūrybinių darbų parodos-konkurso „Žiemos improvizacijos. Žiemos džiazas“ atidarymas. Kūrybiniai darbai puoš mokyklą iki balandžio pabaigos, o balandžio 30 d. ji keliaus į Stakliškių vidurinę mokyklą, vėliau – į Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos patalpas Birštone. Kaip sakė dailės mokytoja A. Deltuvienė, mokiniai pamažu gali brandinti mintis ir ruoštis kitai parodai-konkursui. Jo tema – „Sniego žmogus“.

Parodos-konkurso atidarymo šventės metu buvo apdovanotas didelis būrys kūrybinių darbų autorių.

Diplomais ir prizais pirmieji buvo apdovanoti 1-4klasių mokiniai: Stakliškių vidurinės mokyklos trečiokai V. Kralikauskas ir D. Radžiukynas, „Revuonos“ vidurinės mokyklos antrokas E. Laukaitis, trečiokai A. Stravinskaitė ir D. Uleckas, Skriaudžių pagrindinės mokyklos pirmokės M. Kandirola ir V. Krušinskaitė, Kauno Lapių pagrindinės mokyklos ketvirtokės B. Audėjaitytė ir I. Birškutė.

Diplomus jiems įteikė švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas, palinkėdamas nesustoti, augti ir toliau kurti, kad jų darbai šalį darytų gražesnę ir geresnę. Prizus šios grupės darbų autoriams įsteigė „Revuonos“ vidurinė mokykla.

 

Pačios gausiausios – 5-8 klasių – grupės laureatams net 20 prizų įsteigė ir įteikė Seimo narys V. Kamblevičius. Švietimo skyriaus diplomai buvo įteikti „Revuonos“ vidurinės mokyklos mokytojos A. Deltuvienės mokiniams: S. Butkutei (7 kl.), A. Kurtovaitei (8 kl.), A. Burbaitei ir M. Stankevičiūtei (6 kl.), D. Černevičiūtei (7 kl.), M. Keturakiui ir T. Špukauskui (8 kl.), A. Jurevičiui (7 kl.), P. Deltuvai (8 kl.), G. Kazlauskaitei ir U. Alaburdaitei (6 kl.) bei V. Mickevičiūtei (8 kl.). Taip pat diplomai įteikti R. Račiūtei (Naujosios Ūtos pagrindinė mokykla, 7 kl.), P. Diškevičiūtei (Jiezno gimnazija, 8 kl.), K. Maščinskaitei (Šilavoto pagrindinė mokykla, 6 kl.), Birštono gimnazijos mokiniams: P. Černevičiui ir M. Vaičaičiui (7 kl.) ir K. Stankevičiūtei (5 kl.) bei Pakuonio pagrindinės mokyklos mokiniams: R. Maceinaitei ir A. Valčiukaitei (7 kl.).

 

Švietimo skyriaus diplomai ir Seimo nario A. Palionio prizai įteikti 9-12 klasių grupės laureatams: Jiezno gimnazijos mokinėms U. Celiešiūtei (11 kl.), K. Žiūkaitei (9 kl.), Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos dešimtokėms E. Dadurkaitei ir Ž. Spūdytei, Marijampolės Šv. Cecilijos gimnazijos 9 kl. mokinėms G. Klišytei ir P. Stočkūnaitei; G. Žaleniakaitei (Veiverių T. Žilinsko gimnazija, 9 kl.), A. Deltuvai (Birštono gimnazija, 11 kl.), D. Kandrotaitei, R. Parajackaitei, G. Sebeikaitei (Stakliškių vidurinė mokykla, 11, 12 kl.); „Revuonos“ vidurinės mokyklos mokiniams: G. Pikčilingiui (10 kl.), G. Šalčiūtei (10 kl.), G. Sinkevičiūtei (10 kl.), A. Burbaitei (12 kl.).

 

Žiemos improvizacijų“ parodoje-konkurse dalyvavo ir meno mokyklų mokiniai. Jiems prizus įsteigė UAB „Wilara“ savininkai D. ir G. Olsevičiai. Šie prizai ir diplomai įteikti Prienų meno mokyklos 3 kl. mokiniui A. Rasimavičiui, Veiverių A. Kučingio meno mokyklos 5 kl. mokinei E. Kurtinaitytei, Garliavos meno mokyklos 9 kl. mokinei U. Revinskaitei, Birštono meno mokyklos 2 kl. mokinei P. Varobjavaitei.

 

Dvidešimčiai parodos-konkurso dalyvių buvo įteiktos Prienų rajono švietimo centro padėkos. Už idėjas, triūsą ir vaikų skatinimą kurti padėkos ir gėlės įteiktos mokytojams, kurie paruošė mokinius konkursui, bei mokytojams, kurie padėjo organizuoti 9-ąją „Žiemos improvizacijų“ šventę. Išskirtinių, rėmėjų simpatijas pelniusių parodos darbų autoriai buvo apdovanoti rėmėjų prizais ir dovanomis. Saldžiaisiais J. Palionio labdaros ir paramos fondo prizais pamaloninti mažieji mokinukai, praėjusiais metais prieš Kalėdas piešę kalėdinius atvirukus.

Šventėje dalyvavo ir nuolatinė viešnia – Kauno Lapių pagrindinės mokyklos dailės studija „Mes“. Studijos dalyvės pristatė drabužių kolekciją „Intriga“, kurią parengė už kūrybinius pasiekimus pripažinimą respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose pelniusi dešimtokė K. Džiugaitė.

 

 

Tekstas ir nuotraukos R. Sinkevičiūtės

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close