Lietuva aukoja – Prienai atiduoda

Praėjusiame Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdyje valdančiosios daugumos tarybos narių balsai lėmė, kad Veiverių miestelyje nebūtų įsteigtas Vaikų dienos centras, Paramos šeimai tarnyba. Nors į jų sąžinę dar bandė prisibelsti Veiverių krašto tarybos nariai, bendruomenių atstovai, tačiau veltui. Dar šią savaitę, vadovaujantis Prienų rajono savivaldybės tarybos sprendimu stabdyti projektą ir atsisakyti jam skirtų lėšų, Kauno regiono tarybos posėdyje bus svarstoma, jog atsisakoma 770 000 Lt. Šie pinigai bus sugrąžinti Kauno regionui.  

 

Šį straipsnį paskatino parašyti praėjusį šeštadienį per LNK televiziją rodyta  visuomeninės organizacijos ,,Gelbėkite vaikus“ akcija. Tiesioginėje transliacijoje Lietuvos žvaigždės kvietė aukoti penkioms „Gelbėkit vaikus“ šeimoms bei vienam papildomam „Gelbėkit vaikus“ Vaikų dienos centrui įkurti. Laidos metu organizatoriai, dalyviai daug kartų nuoširdžiai tarė ačiū geros valios žmonėms, paaukojusiems apie 419 000 lt.

Neketinu belstis į mūsų rajono politikų sąžinę, kodėl jie priėmė tokį sprendimą, rašyti apie Vaikų dienos centrų naudą, apie tai kalbėjau Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdyje, apie tai kalba visa Lietuva. Manau, kad balsuojant už šio projekto sustabdymą nugalėjo ne sveikas protas, noras padėti skurdžiau gyvenantiems vaikams, jų šeimoms, bet tuščias politikavimas, ambicijos.

Džiaugiuosi, kad šeštadieninės akcijos metu išpildytos didelės ir mažos vaikų svajonės suteiks jiems viltį, tikėjimą, kad gerumas yra šalia mūsų, tik reikia mokėti juo pasidalinti, tiesiog gyventi ne vien dėl savęs ir prisiminti, kad politikai išrinkti atstovauti visų žmonių interesams.

Gal tokios akcijos atvers akis mūsų rajono politikams ir jie pagaliau patikės, kad geriausia investicija yra į vaikus, nes jie kurs mūsų tautos ateitį.

 

Lietuvos Respublikos Seimo narys

Vytautas Kamblevičius

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close