Prieniškiai irkluotojai – Baltijos šalių čempionai

Džiugi žinia pasiekė iš kaimyninės Latvijos, kur liepos 20-21 d. vyko Baltijos šalių irklavimo čempionatas, kuriame varžėsi sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos. Tai buvo savotiškos kontrolinės varžybos prieš pasaulio jaunių čmpionatą, vyksiantį rugpjūčio mėn. Bulgarijos mieste Plovdive.

Pirmą dieną irkluotojai kovojo2000 mdistancijoje, kurioje keturviečių neporinių valčių klasėje prieniškis T. Vaitkūnas su kolegomis iš Klaipėdos laimėjo 2-ąją vietą, o broliai A. ir V. Lapatiukai porinių dviviečių valčių klasėje užėmė 3-iąją vietą. Antroji varžybų diena buvo dosnesnė. Sportininkai rungėsi500 mdistancijoje. Šioje distancijoje dviviečių porinių valčių klasėje sau lygių neturėjo broliai A. ir V. Lapatiukai, o po kiek laiko T. Vaitkūnas su draugais iš Klaipėdos taip pat tapo čempionais. Nepasisekė šiose varžybose dar vienam prieniškiui Ž. Deimantavičiui, kuris trenerių sprendimu atstovavo antrajai Lietuvos įgulai, kurios nariai abi dienas liko ketvirti.

Birželio mėnesio pradžioje Slovėnijoje vyko Europos jaunių čempionatas, kuriame Lietuvos garbę gynė broliai A. ir V. Lapatiukai, kurie tarp šešiolikos dalyvių užėmė aukštą 6-ąją vietą. Reiktų paminėti dar ir tai, kad jie buvo metais jaunesni už kitus dalyvius.

Birželio mėn. pabaigoje Trakuose vyko tarptautinė „Gintarinių irklų“ regata, kurioje prieniškiai taip pat džiugino savo pasiekimais. Broliai A. ir V. Lapatiukai nusileido tik olimpiečiams R. Maščinskui ir S. Ritter bei pasaulio jaunių (iki 23 metų) čempionato pagrindinės Lietuvos įgulos nariams D. Jančioniui ir A. Adomavičiui. T. Vaitkūnas ir Ž. Deimantavičius šiose varžybose su klaipėdiškiais dalyvavo aštuonviečių valčių varžybose ir užėmė 3-iają vietą.

Birželio mėn. 30 d. Trakuose vyko dar vienos tarptautinės varžybos – Vilniaus miesto atviras čempionatas. Šiose varžybose Prienų irklavimo klubui atstovavo A. Bendinskas ir V. Aleksynas, kurie porinių dviviečių valčių klasėje1000 mdistancijoje užėmė 3-ąją vietą, praleidę į priekį tik įgulas iš Rusijos ir Vilniaus.

Dar šiemet irkluotojų laukia ne vienos varžybos: rugpjūčio pabaigoje vyks atviras Lietuvos čempionatas, o rugsėjo pirmosiomis dienomis vyks Lietuvos jaunių ir jaunučių žaidynės, kuriose kiekviena savivaldybė kovoja dėl įskaitinių taškų. Gaila, tačiau broliai A. ir V. Lapatiukai atstovaus Trakams, T. Vaitkūnas ir Ž. Deimantavičius išvyksta tęsti mokslų ir sportuoti į Klaipėdą, todėl startuos už Klaipėdos miesto savivaldybę. Prienų garbę galės ginti tik jaunieji irkluotojai, tačiau ar jie turės sąlygas pasiruošti.

 

Prienų irklavimo klubo prezidentas Petras Albertavičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close