Spalio 7 d. Birštono savivaldybės gydytojas Irmantas Adamonis kartu su Kauno rajono Visuomenės sveikatos biuro specialiste Laura Sabaliauskaite ir Birštono visuomenės sveikatos priežiūros mokyklos specialiste Margarita Umbražiūniene Birštono gimnazijoje ir Birštono Vienkiemio darželyje mokykloje vykdė pradinukų kuprinių svėrimo akciją.

Pilnos kuprinės svoris turėtų sudaryti ne daugiau kaip 10 proc. mokinio kūno svorio. Švietimo įstaigose pasvertos 169 kuprines. Geriausiai ir tiksliausiai pagal svorį kuprines nešioja Birštono Vienkiemio darželio mokyklos pradinukai, kurių kuprinių svoris neviršijo leistino dydžio.

Pasvėrus pradinių klasių mokinių kuprines Birštono gimnazijoje, paaiškėjo, kad tinkamiausias yra pirmųjų klasių moksleivių kuprinių svoris. Nuo antros iki ketvirtos klasės daugiau negu pusės moksleivių kuprinės buvo 1 kg arba net dvigubai sunkesnės, nei leistina. Mokytojoms padedant, buvo įvertinta, kas labiausiai padidina kuprinės svorį. Paaiškėjo, kad tai įvairūs kietieji segtuvai, kurie sveria apie 400 g, nereikalingos knygos, kurias moksleiviai pamiršta išsiimti, žaislai arba tėvų nupirktos madingos, bet itin sunkios ir vaikams nepatogios kuprinės.

Kiekvienam vaikui Kauno r. Visuomenės sveikatos biuras padovanojo atšvaitus ant kuprinių, asmeninę kortelę su jam rekomenduojamu kuprinės svoriu bei mini  knygutę apie taisykles tėveliams ir mokytojams su patarimais, kaip išrinkti vaikui kuprinę. Vaikai su malonumu dalyvavo akcijoje ir stebėjo kiekvieno klasės draugo kuprinės svorį. Mokytojai pažadėjo, kad per tėvų susirinkimus primins tėvams, jog dažniau tikrintų vaikų kuprines, paaiškintų, kaip jas turi nešioti, o rinkdami kuprinę žinotų, jog pradinių klasių vaiko kuprinė turi sverti iki700 g.

Birštono savivaldybės gydytojo informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close