Žemės meno pamokoje – „Rudens ženklai“

Nors ir pavėlavusi, atkeliavo bobų vasara. Ne voratinklių gijomis pasipuošusi, o nuklojusi žemę spalvingu lapų audeklu. Visas gražiausias šio meto gamtos spalvas Birštono meno mokyklos dailininkai panaudojo rengdami Žemės meno pamoką –akciją „Rudens ženklai“.

Smagu lauke, kai saulutė žeme ridinėjasi, o po kojomis šlama lapų kilimas, svaigina rudens kvapas. Taip ir norisi pasiraičioti po sugrėbtas krūvas.

Trečiadienio popietę meno mokyklos dailės skyriaus mokytojai Remigijus Janušaitis, Eglė Janušaitienė ir Rasa Mekionienė su savo mokiniais susirinko pasiruošę kūrybiniam darbui gamtoje. Prie meno mokyklos skverelyje įsikūrė mokytoja Rasa, kuri su savo mokinukais iš klevo lapų raitė ne tik mokyklos simbolį-emblemą sraigę su nameliu, bet ir pridarė šakočių lapočių.

Už bažnyčios šventoriaus tvoros kūrybinėms fantazijoms pasidavė mokytojos Eglės kūrybinė grupė, net ir šūkį sugalvojusi: „Mes esam čia ir būsim čia“. Juk žemės menas siekia labai tolimus laikus ir jau išnykusias civilizacijas. O vaikai iš daugybės lapų sukūrė didžiulę sraigę. Juk sraigės yra amžini šios žemės gyvūnai, visada keliaujantys tik į priekį.

Mokytojo R. Janušaičio mokiniai iš nukritusių lapų padarė kompoziciją „Rudens pėdsakai“.

Jau daug metų Birštono meno mokykloje rudenį organizuojama tokia graži ir prasminga akcija – Žemės meno pamoka. Pasak mokytojos E. Janušaitienės, žemės meną galima kurti visais metų laikais. Nors tie kūriniai ir gražūs, tačiau trumpalaikiai. Žiemą jaunieji dailininkai mėgaujasi darydami kūrinius iš sniego, pavasarį ir vasarą – iš gėlių ir lauko augalų. O kai lauke oras nekoks ir reikia dirbti patalpose, išradingi mokytojai išmoko ir kitų gražių dalykų, pavyzdžiui, pasidaryti meno kūrinį iš paprasčiausių vaisių ir uogų. O paskui galima draugiškai viską suvalgyti.

Vakarėjo, o vaikai linksmai šėliojo ir džiaugėsi gamtoje sukurtais šedevrais. Ir visai neskubėjo namo.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close