Parašiutininkai džiaugėsi ir danguje, ir žemėje

Pociūnuose pasibaigusi, jau vienuoliktą kartą surengta parašiutininkų šventė – bugis kaip visuomet buvo smagi ir sulaukė gausaus būrio sportininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Šįkart daugiausia parašiutininkų suplūdo iš Latvijos, Estijos ir pirmąkart – iš Vengrijos. Buvo ir lenkų, rusų, prancūzų. Smagu, kad ir orai buvo palankūs. Per dešimt dienų atlikta virš 3000 šuolių. Daugiausia šuolių atliko Airijoje gyvenantis Mindaugas Ramanauskas. Svetur jis dirba parašiutinio sporto instruktoriumi, bet pačiam šokinėti nebelieka laiko. Mindaugas atostogas praleido Pociūnuose ir per savaitę parašiutą skleidė net 70 kartų. Savaitgaliais atvažiuodavo ir Energetikos ministras Arvydas Seikmokas. Į klubo istoriją šis bugis įeis kaip ypatingas, nes viešėjo pasaulyje aukščiausią reitingą turintis amerikietis Brian Germain. Jis ne tik šokinėjo parašiutu, bet ir skaitė paskaitas, kelias dešimtis sportininkų mokė, kaip tobuliau valdyti greituminį parašiutą. Jau tradicija tapo parašiutu leistis prie Verknės užtvankos ,o iš ten baidarėmis grįžti į Pociūnus. Šią pramogą išbandė per 20 svečių. Sakė, kad kelionę baidarėmis atsimins ilgai, nes beplaukiant užklupo smarki audra su žaibais ir perkūnais. Vakarais taip pat netekdavo nuobodžiauti – buvo rodomi filmai apie parašiutizmą ir dienos šuolius, vykdavo dikotekos, koncertavo alytiškiai.

Parašiutininkų klubo direktorius Kęstutis Milišauskas džiaugėsi, kad bugis buvo smagus, o kad Pociūnai jau senokai žinomi ne tik Lietuvoje, bet ir toli už jos ribų, pasiekta pačių pastangomi ir lėšomis. Europos ekstremalus į mūsų aerodromą traukia nebrangūs šuoliai graži gamta ir, svarbiausia, šilti žmonės, draugiška atmosfera. Parašiutininkų vandens takas Pociūnuose yra vienintelis Baltijos šalyse. Sportininkai į mūsų aerodromą traukia ne tik švenčių metu, bet ir visą sportinį sezoną. Šiemet dar planuojamos varžybos su greituminiais parašiutais.

Kęstutis sako, kad negalima gyventi tik šia diena, reikia bent penkerius, dešimt metų planuoti į priekį. Jo svajonė – padedant Birštono, Prienų savivaldybėms, panaudojant Europos struktūrinius fondus toliau tęsti aviaturizmo įdėjos įgyvendinimą.

‑Pakilimo takas yra, bet tai nereiškia, kad visi turistai skrenda ir skris pas mus. Reikia galvoti ir apie jų užimtumą, nakvynę, pramogas. Dabar Birštonas, Prienai, Pociūnai yra tarsi trys atskiros respublikos. Turime jas suvienyti. Pradžia buvo gera, bet reikia tęstinumo. Tikiuos, kad šią idėją pavyks įgyvendint, ‑ optimistiškai nusiteikęs kalbėjo Kauno parašiutininkų klubo direktorius.

O. Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close