„Rūdupį“ persekioja lygiosios

Panašu, kad atėjęs ruduo vis daugiau į futbolo varžybas įneša kuriozų. Tai keliais taškais išlošdami, tai keliais pralošdami „Rūdupio“ futbolininkai dabar užstrigo ties lygiosiomis. Jau dvejas varžybas iš eilės nei „Rūdupis“, nei jų priešininkai neišeina iš aikštės nugalėtojais.

Rugsėjo 28 d. Druskininkuose vykusios „Rūdupio“ ir „Druskininkų“ futbolo varžybos, rodės, pasisuks prieniečiams nelabai palankiai. Jau 17 min druskininkietis Jonas Šimonis be didelio vargo atakavo „Rūdupio“ vartus ir stipriu spyriu sudrebino vartų tinklą. „Rūdupiui“ atsirevanšuoti niekaip nesisekė. Intensyvūs puolimai nuėjo perniek, ir pirmąjį kėlinį prieniečiams teko pripažinti „Druskininkų“ pranašumą. Prasidėjęs antrasis kėlinys taip pat nieko gero nežadėjo. Jau 48 min prienietis Mantas Karčiauskas gavo įspėjimą. Tačiau praėjus dar 4 min Vidui Adomaičiui vis tik pavyko realizuoti įvartį ir išlyginti „Rūdupiui“ nenaudingą rezultatą. Po šio įvarčio fortūna nusisuko nuo abejų komandų. 79 min Marijui Makštučiui prieš akis išdygo geltona kortelė, praėjus 5 min tą pačią kortelę teisėjas parodė ir druskininkiečiui Audriui Kadziauskui. Varžybos taip ir baigėsi rezultatu 1:1.

Panašiai situacija klostėsi ir po savaitės, spalio 5 d. Prienų stadione susitikusios „Rūdupio“ ir Vilniaus „Bekento“ komandos buvo nusiteikusios narsiai kovai. Oras varžyboms irgi buvo puikus. Narsi kova ir vyko. Po įtempto kamuolio gainiojimo, 27 min Tadas Straleckas („Rūdupis“)  taikliai į varžovų vartus nusiuntė kamuolį ir „Rūdupis“ pradėjo pirmauti. T. Straleckui jau po 1 minutės buvo galimybė skirtumą dar padidinti, tačiau jam nepavyko realizuoti 11 m baudinio. Įtampai augant ir svečių pykčiui didėjant, varžybos tapo grubios. 39 min „Bekento“ Vadimo Švaikevičiaus žaidimas buvo įvertintas geltona kortele, po 1 min įspėtas ir „rūdupietis“ Adas Golmanas. Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 1:0 „Rūdupio“ naudai.

Antrasis kėlinys ir žiūrovams, ir žaidėjams sukėlė dar daugiau emocijų. Jau 53 min T. Straleckas į svečių vartus vėl taikliai paleido kamuolį, skirtumą dar labiau padidindamas. Tuo ypač nepatenkintas „Bekento“ Tomašas Labul po poros minučių užsidirbo įspėjimą, dar po minutės „rūdupietis“ Audrius Juozaitis taip pat buvo paminėtas varžybų protokolo įspėjimų skiltyje. 61 min Miroslavas Avižen „Bekentui pelnė pirmąjį tašką ir skirtumą sumažino iki 2:1. 77 min Jevgenijus Gikas vilniečiams pelnė dar vieną tašką ir rezultatą išlygino. A. Juozaitis po 10 min, nepatenkintas tokiu rezultatu ir atsikeršydamas už įspėjimą, taikliu įvarčiu vėl išvedė „Rūdupį“ į priekį 3:2. Pratęsus varžybas, 92 min Andžejus Mikolajevičius („Bekentas“ ) rezultatą išlygino ir varžybų protokole liko galutinis šių varžybų rezultatas 3:3.

„Rūdupio“ komandos vadovas Marijus Makštutis buvo nepatenkintas lygiosiomis. Pasak jo, „Rūdupis“ pergalę išleido paskutinę minutę. Iki pergalės trūko tikrai nedaug.

Nors lygiosios – ne pralaimėjimas, tačiau „Rūdupiui“ šios varžybos tikrai pažėrė problemų. Negana to, kad II lygos Pietų zonos turnyrinėje lentelėje „Rūdupį“ aplenkė „Trakai-2“, o prieniečiai nusirito į 8 vietą, artimiausias varžybas ant žiūrovų suolelio turės praleisti „Rūdupio“ varžovų siaubai: A. Golmanas ir A. Juozaitis. Jie įpareigoti laikytis drausminių nuobaudų.

 

„Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close