Daugėja kvalifikuotų girininkų

Šiais metais minint Miškininko dieną kvalifikacinės klasės buvo suteiktos trims Prienų miškų urėdijos girininkams.

 

Generalinės miškų urėdijos prie aplinkos ministerijos generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas 2013 metų rugsėjo 16 d. įsakymu Nr. 1B-310, vadovaudamasis Kvalifikacinių girininkų klasių suteikimo ir panaikinimo tvarkos aprašu, antrą kvalifikacinę klasę suteikė Giedriui Kasperaičiui, Prienų girininkijos girininkui, ir Aurimui Bartuškai, „Verknės“ girininkijos girininkui.

VĮ Prienų miškų urėdijos urėdas Robertas Judickas 2013 metų rugsėjo 6 d. išleido įsakymą dėl III kvalifikacinės girininko klasės suteikimo Išlaužo girininkijos girininkui Valentinui Armonui.

Prienų miškų urėdijoje G. Kasperaitis dirba nuo 1997 metų, o girininko pareigose – nuo 2002 metų.

A. Bartuška Prienų miškų urėdijoje dirba nuo 1991 metų, o Verknės“ girininko pareigose – nuo 2002 metų balandžio mėnesio.

V. Armono darbo stažas Prienų miškų urėdijoje skaičiuojamas nuo 1978 metų, kai jis atėjo dirbti baigęs Miškų technikumą. Daug metų jis dirbo girininko pavaduotoju, vėliau (1994-1999 metais) girininku, kai dar buvo „Nemuno“ girininkija, o po to (1999-2008 metais) Išlaužo girininko pavaduotoju. Pastaruosius metus iki dabar dirba girininku.

Kad būtų suteikta II girininko kvalifikacinė klasė, reikalingas ne žemesnis kaip aukštasis neuniversitetinis išsilavinimas miškininkystės srityje, ne trumpesnis kaip 10 metų nepertraukiamas darbo stažas Miškų urėdijoje girininko pareigose ir nepriekaištinga darbo kokybė.

Girininko III kvalifikacinei klasei gauti būtinas ne žemesnis kaip aukštesnysis išsilavinimas miškininkystės srityje, ne trumpesnis kaip 5 metai nepertraukiamas darbo stažas Miškų urėdijoje girininko pareigose ir nepriekaištinga darbo kokybė.

Girininko kvalifikacinės klasės Tvarkos aprašo nustatyta tvarka suteikiamos neturintiems galiojančių drausminių nuobaudų, turintiems atitinkamą išsilavinimą ir nepertraukiamą darbo stažą girininkams, kurių kvalifikacijos vertinimą atliko Kvalifikacijos vertinimo komisija. Dabar Prienų miškų urėdijoje kvalifikacines girininkų klases turi visi girininkai, išskyrus neseniai pradėjusį eiti Meškapievio girininko pareigas Robertą Tarasevičių.

Reikia pasakyti, kad Prienų miškų urėdijoje dirba patyrę ir savo darbui atsidavę specialistai.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close