Lietuvos seniūnai rinkosi Birštone

Savaitgalį Birštone Lietuvos savivaldybių seniūnų penktąjį sąskrydį atidarydamas Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentas Jonas Samoška sakė, kad jų jėga – vienybėje.Tik vienybės seniūnai nepademonstravo – Iš Lietuvoje esančių 550 seniūnų į sąskrydį atvyko vos šimtas, priskaičiuojant jų šeimos narius, šiek tiek daugiau. Bet kas atvyko, buvo patenkinti.


Vienas iš pagrindinių šventės organizatorių – Birštono seniūnijos seniūnas Jonas Kederys sukosi kaip vijurkas: spėjo svečiams ir ranką paspausti, šiltą žodį pasakyt ir stengėsi, kad viskas vyktų laiku ir pagal programą. Ši buvo ganėtinai turininga. Šventės dalyviai, įsikūrę palapinių miestelyje, kai kas ir viešbučiuose, jėgas išmėgino krepšinio, futbolo, smiginio varžybose ar kitose rungtyse, plaukiojo „Sonatos” laivu, grožėjosi kurortu. Vakarop visus linksmino vietos saviveiklininkai, koncertavo daininkas Arvydas Vilčinskas. Buvo ir fejerverkų, J. Kederio kopūstienė, daug prizų, siurprizų. Taigi, šventė pavyko – buvo linksma, smagu. Gaila, kad seniūnų buvo mažoka.
J. Kederys svarstė, kad kaltas blogai parinktas laikas, nes vidurvasaryje daug renginių pačiose seniūnijose. Mažiausiai žmonių atvyko iš aplinkinių savivaldybių, pavyzdžiui, iš Prienų – tik Veiverių seniūnas. Daugiau sulaukta iš tolimesnių savivaldybių. Buvo svečių net iš Tauragės, Pakruojo, Pasvalio, taip pat Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Kėdainių, Trakų.
O pasidalinti patirtimi, pasikalbėti buvo apie ką, nes seniūnų galios ne tokios ir mažos. Jie ir seniūnijos žmones geriausiai pažįsta, žino jų rūpesčius, tiesa, jei seniūnas dirba nuoširdžiai. Anot Trakų seniūno Kęstučio Vilkausko, seniūnas – ne profesija, o pašaukimas. Bendraudamas su žmonėmis turi žiūrėt jam į akis, sakyt teisybę ir žadėti tik tai, ką gali padaryti. O padaryt daug ką gali, jei sugebi suburti ir suvienyti aktyvius žmones.
„Keisk tą, ką gali pakeisti, susitaikyk su tuo, ko negali pakeisti ir dar atskirk viena nuo kita“, – tikino K.Vilkauskas.
Birštono seniūnijos seniūno nuomone, žmonės turi problemų, bet negali į visas įsigilinti, nes tau pačiam bus blogai. Negal ir nekreipti dėmesio – turi rasti vidurį, kad tiktų žmogui ir pačiam. To reikia išmokti.
Prezidentas J. Samoška teigė, kad kiek seniūnai kartu su bendruomene geba pareikalaut iš savo rajono valdžios, tiek ir gauna.
„Būkite aktyvūs savo benduomenėse, siekite turėti kuo daugiau savarankiškumo ir išspręsti visas problemas“, – ragino prezidentas.

O.Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close