Paminėjome Europos kalbų dieną

Europos kalbų diena rugsėjo 26 d. švenčiama nuo 2001 m. Kiekvienais metais Išlaužo pagrindinės mokyklos mokiniai ją pamini vis kitaip.

Vieną rugsėjį vykome į rusų dramos teatrą Vilniuje, kitais metais gaminome skirtukus knygoms, praėjusį rugsėjį mokėmės2011-2013 m. Išlauže susitikusių Comenius projekto šalių-partnerių (italų, ispanų, turkų) kalbų. Šiemet sumanėme „nuausti“ kalbų kilimą.

6,8,10 klasių mokiniai per kalbų pamokas domėjosi labiausiai jiems patinkančių kalbų žodžiais ar posakiais, mokėsi juos taisyklingai ištarti. Išmoktus posakius mokiniai „pavertė“ vaizdine medžiaga – stilingai iškirptomis raidėmis ar įvaizdžiais. Be to, vaikai, kurie per vasaros atostogas lankėsi svečiose šalyse, savo „audinį“ praturtino nuotraukomis, tų šalių vėliavomis ar suvenyrais. Visą šią medžiagą mokiniai pritvirtino prie rankų darbo kilimo, kurį numezgė ir mokyklai padovanojo mokytoja menininkė Onutė Ratkevičienė. Kalbų dienos „produktą“ apžiūrėjo, juo pasidžiaugė, iš jo pasimokė ir kitų klasių mokiniai.

Džiaugiamės, kad mums pavyko „nuausti“ ne paprastą, o tautų bendrystės, kurią sieja kalbos, kilimą.

 

Eglė Urbanienė,

Audronė Ramoškienė,

Išlaužo pagrindinės mokyklos mokytojos

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close