Atgaivinkime ir išsaugokime tradicijas

Sparčiai modernėjančios visuomenės laikais pradedame dairytis į praeitį. Prisimename savo protėvius, jų tradicijas, amatus ir papročius. Žavimės jų darbštumu, išmone ir paliktu paveldu. Kiekvieną sykį paėmę į rankas seną močiutės nuaustą lovatiesę ar senelio išdrožtą daiktą aikčiojame: „Kaip gražu, kaip miela, kaip autentiška!“ 

Siekdamas išsaugoti savo krašto tradicijas ir parodyti jų išskirtinumą Birštono muziejus ne tik kaupia, saugo, tiria ir eksponuoja muziejines vertybes, bet ir vykdo edukacinę veiklą. Muziejuje vykdomos kūrybinės pažintinės, istorijos, etnografinės ir kalendorinių švenčių programos. Pavasarį Birštono muziejuje startavo naujas edukacinių programų paketas, skirtas įvairaus amžiaus vaikams, suaugusiesiems ir šeimoms.

Birštono muziejus savo lankytojams siūlo edukacines programas šiomis temomis: „Mūsų senolių buities paslaptys“, „Lietuvių liaudies rateliai ir žaidimai“, „Lietuvos katalikiška antisovietinė pogrindinė spauda iš arti“ ir „Birštono mineralinio vandens šaltiniai“. Taip pat vyksta teminės edukacijos pagal tuo metu veikiančias parodas. Pavasarį labai išpopuliarėjo edukacinė programa „Birštono mineralinio vandens šaltiniai“. Jau spalio mėnesį Birštono muziejuje ruošiama nauja edukacinė programa „Mūsų darbščios rankelės“, kurioje bus stengiamasi atgaivinti, prisiminti ir naujai atrasti mūsų senolių amatus.

Šiuo metu Birštono muziejus siekia atitikti besikeičiančios visuomenės poreikius, o muziejuje vykstantys edukaciniai užsiėmimai yra galimybė mokytis muziejaus aplinkoje, betarpiškai susipažįstant su muziejuje saugomais daiktais ir rengiamomis parodomis. Šių edukacinių programų tikslas – skatinti visuomenės domėjimąsi krašto istorija, patrauklia forma supažindinti su aplinka, kurioje gyveno mūsų seneliai ir proseneliai, ugdyti aktyvumą, kūrybiškumą, atskleisti praeities ir šiuolaikinio pasaulio sąsajas. Nepamirškime savo šaknų ir išsaugokime prosenelių palikimą ateities kartoms.

 

Irma Kereišienė,

Birštono muziejaus muziejininkė edukatorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close