Tarybos posėdyje priimti visi sprendimai

Birštono savivaldybės tarybos posėdyje praėjusį penktadienį dalyvavo 16 tarybos narių, kurie buvo numatę priimti sprendimus pagal pateiktus 13 projektų.

Posėdžio pradžioje buvo atliktos malonios sveikinimo ir gėlių teikimo procedūros. Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė Lietuvos socialinių darbuotojų dienos ir Pasaulinės turizmo dienos proga pasveikino šių organizacijų atstovus: Socialinės paramos ir vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėją Antaną Grušelionį ir TIC direktorę Rūtą Kapačinskaitę. Gimtadienio proga buvo pasveikinti tarybos nariai Vytautas Tankevičius ir Vytautas Šuškevičius bei merė Nijolė Dirginčienė.

Pirmiausia buvo pristatyti Savivaldybės administracijos ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriaus paruošti projektai dėl įgaliojimų nurašyti savivaldybei nuosavybės teise priklausančių statinių pripažinimo avariniais aktus; dėl negyvenamųjų patalpų perdavimo pagal panaudos sutartį; buveinės adreso suteikimo asociacijos „Panemunės dzūkai“ filialui; dėl šilumos kainų dedamųjų tretiesiems šilumos bazinių kainų dedamųjų galiojimo metams nustatymo.

Diskusija kilo pristatant sprendimo projektą dėl Birštono kurorto gyvenamųjų namų fasadų ir stogų atnaujinimo programos. Projekte numatoma, kad parama gali būti teikiama tada, kai savininkas deklaravęs gyvenamąją vietą Birštone. Kai kurių tarybos narių nuomone, neturėtų būti svarbu, kur žmogus deklaravęs gyvenamąją vietą, jeigu norima sutvarkyti bendrą miesto vaizdą. Visgi buvo priimtas sprendimas, kad paramos galės kreiptis tik tie privačių namų savininkai, kurie deklaravę savo gyvenamą vietą Birštone. Kitiems kol kas lengvatų nenumatoma, išskyrus socialiai remtinus asmenis. Visi fasadų ir stogų keitimo darbai turi būti derinami su architektu.

Tarybos nariai pritarė sprendimo projektui dėl važiavimo išlaidų kompensavimo moksleiviams.

Posėdyje buvo patvirtintos Birštono meno mokyklos ir Birštono kultūros centro teikiamų paslaugų kainos. Šių sprendimų projektus parengė ir pristatė Biudžeto skyriaus vedėja Ona Grigonienė.

Posėdžio metu buvo sudaryta ir patvirtinta Strateginio investuotojo Birštono savivaldybėje atrankos komisija. Į ją įeina Tarybos nariai: Juozas Aleksandravičius, Vytas Kederys, Ervinas Marčiulionis, ir administracijos atstovai: Teisės ir personalo skyriaus vedėja Aušra Slavinskienė ir Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Mantas Michaliunjo.

Vienbalsiai buvo pritarta sprendimui dėl Savivaldybės tarybos sekretoriato pareigybinių kategorijų ir atlyginimo koeficientų. Tarybos sekretoriate dirba 3 darbuotojai: 1 pagal darbo sutartį ir 2 pagal pareigybes. Taryba patvirtino A kategorijas ir koeficientą „13“.

Buvo pritarta ir Savivaldybės administracijos biudžeto skyriaus vedėjos O. Grigonienės pristatytam patikslinto 2013 metų biudžeto projektui.

Merė informavo, kad spalio 10 dieną vyks iškilmingas Savivaldybės tarybos posėdis su jaunimu, taip pat bus surengta paroda. Kartu bus pažymėta ir savivaldos diena.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close