Iškovota taurė mena daug sentimentų

„Labai džiaugiuosi  laimėjusi šią Vilniaus lakūno-sklandytojo Zenono Brazausko taurę. Jam šiemet liepos 6 dieną būtų sukakę 85 metai. Lakūnas mirė prieš trejus metus. Likimas lėmė, kad Z. Brazauskas  buvo mano instruktorius, su jo sūnumi Dariumi kartu pradėjome skraidyti. Prisiminimų daug ir visi labai geri”, – žvelgdama į iškovotą trofėjų su jauduliu  kalbėjo prieniškė  Edita Skalskienė.


Zenono Brazausko taurės sklandymo varžybos Paluknėje (Vilniaus r.) vyko liepos 6–15 dienomis. Dėl pagrindinio prizo sportinėje klasėje  susikovė šešiolika pilotų, retro (senų sklandytuvų) –  keturi. Varžėsi visi vyrai ir Edita.
Oro sąlygos buvo labai sudėtingos, bet pavyko įvykdyti šešis skridimo pratimus. Aplenkusi visus varžybų vyrus du kartus  prieniškė finišavo pirma. Ji daugiausia taškų surinko ir daugiakovėje. Čempionei garbingą apdovanojimą įteikė tas pats Darius, su kuriuo ji pradėjo skraidymus. Darius jau nebeskraido. Skraido Z. Brazausko vaikaitis Tomas Kuzmickas, kuris ir yra šios taurės sumanytojas ir steigėjas.
  Z. Brazauskso taurės varžybos  vyko ketvirtą kartą. Jos iš kitų čempionatų skiriais tuo, kad visuomet rengiamos Paluknėje ir jose dalyvauja tiek patyrę, tiek turintys mažiau patirties sklandytojai. Pastariesiems šios varžybos – puiki proga parungtyniausti su asais. Neįkainojamų pamokų gauna ir vakarais  visi kartu bendraudami prie laužo, klausydamiesi padangių nuotykių, patiriamų varžybose.
Editos tėviškė – Vilnius, tad sugrįžti į savo gimtąsias vietas, į klubą, kur pirmąkart sklandytuvu pakilo į padangę, visuomet labai smagu. E. Skalskienė Z. Brazausko taurės varžybose dalyvavo antrą kartą. Šiemet tai buvo jau antros  varžybos. Liepos pabaigoje Edita dar kels sparnus į Telšius, kur jėgas išmėgins klubinės klasės pilotai. Taip ir prabėgs visos atostogos, su jomis ir vasarėlė.…
Pastaruoju metu E. Skalskienė – vienintelė varžybose dalyvaujanti Lietuvos pilotė. Ji skraido jau 33 metai, skraidymo stažas  beveik 2500 val. Edita daugkartinė Europos, pasaulio čempionatų dalyvė ir prizininkė. Geriausias lakūnės pasiekimas – prieš kelerius metus iškovota šešta vieta Pasaulio moterų čempionate Prancūzijoje.
 Kasdienybėje Edita –  socialinė darbuotoja.  Jai patinka ne tik sklandyti, bet ir slidinėti, bėgioti. Vyras Stasys  taip pat skraido. Tik sūnų Arno  ir Luko padangė nesuviliojo. Išmokę skraidyti vaikiškais sklandytuvėliais jie pasuko kitais keliais. Beje, Arnas – būsimas dizaineris, jam patinka kurti paveikslus aviacijos, kosmoso tema.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close