„Svajonė žaisti“ artėja prie išsipildymo

Žiemą, dar sniegui nenutirpus, prasidėjo akcija „Svajonė žaisti“. Jos tikslas – neįgaliems vaikams suteikti galimybę ne tik turėti vietą, kur žaisti, bet ir žaisti saugiai. Panašu, kad Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus mokinukų svajonė išsipildys.

Prieš metus reorganizavus Prienų specialiąją mokyklą, vaikai su intelekto sutrikimais pateko į renovuotas taip pat reorganizuotos Prienų jaunimo mokyklos patalpas. Vaikai ir jų tėveliai džiaugėsi gražiomis, šviesiomis erdvėmis. Trūko tik vieno dalyko – vietos žaidimams lauke. Šalia mokyklos esanti aikštelė nuolatos buvo pilna automobilių. Pravažiavus automobiliams nuo jos pakildavo debesis dulkių, o į šonus skraidydavo iš po ratų sprūstantys akmenys. Vaikams ne tik nebuvo vietos žaisti, sportuoti, bet ir buvo pavojinga eiti į „Revuonos“, dabar jau pagrindinės, mokyklos valgyklą, sporto salę, užsiėmimus lauke. Prie pat aikštelės esantis įėjimas į mokyklą dažnai būdavo užstatytas automobilių, pro juos sunkiai, o kartais ir išvis neįvažiuodavo mokinius atvežęs mokyklinis autobusiukas.

Pavasarį Prienų rajono savivaldybės saugaus eismo komisijoje buvo priimtas sprendimas uždrausti automobilių eismą ir parkavimą toje aikštelėje. Mokslo metams besibaigiant „Revuona“ aikštelę apsitvėrė. Mokiniai atostogų išėjo saugiai, jau per tuščią aikštelę. Tai buvo tik pirmas žingsnis.

Žinia apie žaidimų aikštelės poreikį dar žiemą pasiekė ir lyderių grupę iš Vilniaus, kurie išsikėlė tikslą buvusioje žvyruotoje aikštelėje įrengti žaidimų ir sporto vietą. Planuose buvo krepšinio aikštelė su kaučiukine danga, krepšinio stovai, suoliukai. Suorganizavus įvairias akcijas (koncertą, aukcioną) mokyklos sąskaitą pasiekė beveik 11 tūkst. Lt. Užsibrėžtas tikslas – 17,5 tūkst. Lt. – dar nepasiektas. Tačiau tai nesustabdė nei žmonių gerumo, nei darbų.

Praėjusią savaitę VĮ „Kauno regiono keliai“ Prienų kelių tarnyba pradėjo aikštelės statybos darbus. Sutvirtinę ir išlyginę gruntą, šią savaitę kelininkai jau paklojo ir asfaltą. Darbai vyksta spėriai, juos planuojama pabaigti dar iki šių metų pabaigos. Taigi pavasarį vaikai jau galės džiaugtis aikštele.

Surinktų lėšų trūkumą kompensuoja atsirandantys vis nauji geros valios amatininkai ir verslininkai. Tarpininkaujant Prienų rajono savivaldybės tarybos nariui Kastyčiui Tarasevičiui, Specialiojo ugdymo skyrių pasiekė Prienų drožėjų pagamintas suoliukas. Vienas iš medelynų padovanos medelių aikštelei apsodinti. Vieno iš rėmėjų – UAB „Girteka logistics” dėka gautas žaidimų namelis, kuris ypač reikalingas skyriaus vaikams, treniruoklis, metodinės priemonės.

Nors iki visiško „Svajonės žaisti“ išsipildymo dar šiek tiek trūksta ir lėšų, ir laiko, tačiau galima pasidžiaugti, kad gerų žmonių tikrai netrūksta. Netrūksta ir suprantančiųjų, ko vaikams reikia. Suprantančiųjų, kad svajonė turi išsipildyti.

Norintieji padėti šiai svajonei išsipildyti vis dar gali tai padaryti paaukodami norimą pinigų sumą į Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos paramos sąskaitą LT50 4010 0411 0006 0089, įstaigos kodas – 190189861.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close