Ūkio ministro viešnagė Birštone

Rugsėjo 13 d. Birštone lankėsi LR ūkio ministras E. Gustas, viceministrė Rasa Noreikienė, kancleris Gediminas Miškinis ir kiti atsakingi asmenys. Su jais susitiko Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, pavaduotojas Juozas Aleksandravičius, administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas, pavaduotojas Ramūnas Noreika, administracijos skyrių vedėjai, įmonių ir įstaigų vadovai.

Ministras paaiškino, kad vizito tikslas yra susipažinti su Birštono savivaldybėje įgyvendintais ir vykdomais investiciniais projektais, panaudojant ES lėšas. Birštono savivaldybė Lietuvos verslo paramos agentūrai yra pateikusi nemažai naujų projektinių paraiškų, kurių vertė skaičiuojama milijoninėmis sumomis. Pasak ministro, jis nori įsitikinti, kaip ir kokie yra baigti vykdyti ir realiai vykdomi projektai, kas būtina dar padaryti, kad kurortas taptų patrauklesniu.

Svečius su vykdomais projektais išsamiai supažindino savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Ji pristatė Birštono kurorto plėtros strategijoje patvirtintą viziją iki2030 m., išsamiai papasakojo apie numatytus  investicinius projektus, sanatorines paslaugas ir sveikatinimo turizmo galimybes. N. Dirginčienė pabrėžė, kad Birštonas yra ramus, turintis gerą aurą, jaukus kurortas, kurio strategija yra sveikatinimas, sveikatos turizmas. Pasak merės, Birštonas siekia karališkojo kurorto statuso, todėl savo veiklą orientuoja į aukščiausią paslaugų kokybę. Vis dėlto Birštono, kaip urbanistinio ir architektūrinio draustinio, statusas apibrėžia tam tikras plėtimosi ribas ir plėtra nebus vykdoma spontaniškai. Ūkio ministrui E. Gustui ir jį lydintiems asmenims buvo pristatyta projektinė Birštono savivaldybės veikla ir ateities perspektyvos. Baigdama pranešimą merė akcentavo, kad Birštonui būtinai reikalinga parama ir lėšos tvarkyti uždumblėjusiam Nemunui, tilto statybai, norint sujungti abi kurorto puses, o taip pat vykdyti kitus prioritetinius projektus.

Ministras turėjo keletą klausimų savivaldybės specialistams, pats atsakė į pateiktus klausimus ir  pateikė informaciją apie Ūkio ministerijos vykdomas priemones: investicijas ir projektus. Domėjosi naujai pateiktomis Birštono savivaldybės paraiškomis. Birštono savivaldybė yra pateikusi gerokai daugiau  paraiškų, nei yra numatytas finansavimas. E. Gustas prašė pagrįsti, kodėl šie projektai pasirinkti kaip prioritetiniai ir ar savivaldybės administracija laiku pateiks visus dokumentus, itin svarbius, ruošiantis kitam finansavimo ES lėšomis laikotarpiui.

Birštono savivaldybės administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas,  pristatė Birštono kurorto unikalumą. Pasak direktoriaus, Birštonas, norėdamas įsilieti į Europos karališkųjų kurortų sistemą, sieks įgyvendinti išskirtinius sveikatinimo turizmo paslaugų projektus. Vienas iš jų – Birštono savivaldybės Miesto tvarkymo tarnybos parengtas projektas, kurio tikslas – pritaikyti mineralinį vandenį sveikatinimui, įrengiant mineralinio vandens panaudojimo statinius Vytauto parke ir Birštono miesto centriniame parke. Savivaldybės ir Miesto tvarkymo tarnybos direktorius Algirdas Kederys patikino, kad projekto paraiška ir susiję dokumentai bus parengti. Lietuvos verslo paramos agentūrai reikalinga dokumentacija bus pateikta  laiku.

Po susitikimo savivaldybės salėje ūkio ministras ir jį lydintys asmenys su Birštono savivaldybės vadovais apžiūrėjo ES lėšomis finansuotus ir jau įgyvendintus projektus: Kurhauzą ir Birštono miesto centrinį parką, apžiūrėjo besipuošiantį naujomis salomis Nemuną ir jo krantinę. Svečiai apsilankė ir „Eglės“ sanatorijoje, kuri buvo rekonstruota privačiomis lėšomis.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close