Lietuvos žvaigždės kvietė padėti atstatyti Balbieriškio bažnyčią (GALERIJA)

Ketvirtadienio vakarą Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro aikštėje susirinko žmonės, neabejingi Balbieriškį ištikusiai nelaimei. O scenoje prieš aikštę – dainininkai ir muzikantai, norintys savo kūryba padėti kuo greičiau  surinkti reikiamas lėšas.

Balbieriškio gyventojams bei miestelio svečiams koncertavo visas Lietuvos muzikos žvaigždynas. Į Livetos ir Petro Kazlauskų, Balbieriškio klebono Remigijaus Veprausko brolio Virginijaus sumanytą, LR Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus paremtą koncertą atvyko ir susirinkusiuosius įkvėpė aukoti statyboms Nelly Paltinienė, Rūta Morozovaitė, Rolandas Petrikis, Roma Mačiulytė, Rytis Cicinas, Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro duetas. Savo balsais užbūrė Kauno Valstybinio muzikinio teatro solistai Rita Preikšaitė bei Juozas Janušaitis. Fortepijonu grojo Kęstutis Paulaitis. L. Kazlauskienė ne tik dainavo, bet ir vedė koncertą.

Nors visą dieną kaupęsis lietus prapliupo per patį koncertą, tačiau neišgąsdino besirenkančių žiūrovų. Minia prieš sceną visą vakarą tik didėjo. Ateinančiuosius pasitiko dvi permatomos urnos, į kurias norintieji paremti bažnyčios atstatymą galėjo įmesti pinigų. Vėliau viena iš urnų buvo perkelta prie scenos. Į ją įkvėpti muzikos pinigus metė arčiau scenos esantys žiūrovai. Vienas klausytojas, įkvėptas gerumo dvasios, tvyrančios aikštėje, paaukojęs 50 Lt užlipo ant scenos ir L. Kazlauskienės padrąsintas bažnyčios atstatymui skyrė dar 500 Lt.

Renginio generalinis rėmėjas LR Seimo narys V. Kamblevičius dėkojo visiems, kurie susirinko į koncertą Balbieriškyje. Pasak jo, tai ypatinga diena ne tik balbieriškiečiams, bet ir visiems, nes visus suvienijo gerumas, atjauta ir supratimas. Labdaros-paramos koncertas – tai pirmas, bet labai svarbus žingsnis siekiant, kad prieš keletą mėnesių sudegusi šio miestelio šventovė būtų kuo greičiau atstatyta. Dalinosi tikėjimu, kad šiame krašte koncerto metu bus įsižiebtas žiburys, viltis kuo greičiau pamatyti naują bažnyčią. O kad tai įvyktų visiems reikia susitelkti ir tuo tvirtai tikėti. Apgailestavo, kad krašto žmonėms be Vyriausybės paramos surinkti reikiamą sumą bus sunku, todėl jau parengtas ir išsiųstas kreipimasis į Ministrą Pirmininką dėl lėšų iš Vyriausybės rezervo skyrimo bažnyčios atstatymui. Numatyti finansavimą ruošiasi prašyti ir Lietuvos Respublikos Seimo svarstomame 2014 metų biudžete. Seimo narys džiaugėsi visų supratingumu, nuoširdžiu noru padėti.

Temstant sužibus aikštėje stovintiems žibintams, netgi lietus netrukdė nei klausantiesiems muzikos ir dainų, nei šokantiesiems. Besibaigiant vakarui, žiūrovai vis labiau šėlo. Užlipus ant scenos dainininkui R. Cicinui, susirinkusi minia net susiūbavo. Nors ir permirkę, tačiau puikios nuotaikos visi metė skėčius į šoną ir pasinėrė į šokio jūrą. Netgi pats R. Cicinas, nenorėdamas būti atskirai nuo šėlstančių žiūrovų, nusileido nuo scenos ir dainavo šokdamas kartu su jais. Lietus, matyt,  užpykęs, kad niekas į ji nekreipia dėmesio, dar labiau įsisiautėjo, tačiau tai jau netrukdė surinkusiųjų džiaugsmui ir puikiai nuotaikai. R. Cicino daina „Lietaus dukra“ įgavo prasmę.

Koncertas truko vos porą valandų, tačiau žmonių gerumo ir puikios nuotaikos netrūko. Vos per dvi valandas pavyko surinkti per 20 000 Lt paramos. Tai tik maža dalelė to, ko reikia naujoms statyboms, tačiau tai jau yra graži pradžia.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close