Renginys pavyko, žmonės patenkinti

Prasidėjęs trečiadienį, ir savaitgalį kurorte šurmuliavo smagus Kultūros centro ir Birštono savivaldybės administracijos organizuotas renginys „Vasaros mozaika su vandens purslais“.

 

Kaip pasakojo šio renginio sumanytojas savivaldybės gydytojas Irmantas Adamonis, mintis kilo spontaniškai, kai Nacionalinių kurortų asociacijos direktorė Jurgita Kazlauskienė pasiūlė surengti renginį, susietą su vandeniu. Idėja sutapo su kitų renginių, kuriuos organizavo kultūros centras, tematika. Vasaros mozaika buvo sudėliota tikrai originaliai, plėtojant vandens temą, kuriai ir buvo skirtas pagrindinis dėmesys. Finansavimas buvo gautas iš savivaldybės sveikatinimo programos lėšų ir kultūros centro. Renginius organizavo ne tik savivaldybė, kultūros centras, bet ir VšĮ „Birštono žvėrys“, Sporto centro kolektyvas, meno mokykla, dizaino studija. O galiausiai Irmantui šovė mintis apie vandens lelijas.

– Birštone yra daug gėlynų, visi jais gėrisi, bet patys nieko nedaro. Tad sugalvojom, kad reikia sukurti bendrą gėlyną, kad visi jaustųsi už jį atsakingi, jį globotų ir prižiūrėtų. Tada galės pasakyti: čia ir aš sodinau.  Tokia vandens lelijų  sodinimo tvenkinyje prie „Tulpės“ sanatorijos esmė, – pasakojo I. Adamonis.

Vakare daug žmonių susirinko prie savivaldybės, kur buvo demonstruojamas senas rusų filmas „Žmogus amfibija“ ir vaišinama žolininkės Birutės Laukevičienės  pagaminta aromatinga 4 rūšių arbata.

Daug dalyvių sulaukė ir naktinės krepšinio varžybos (3×3), kuriose dalyvavo 10 komandų.

Gražų ir saulėtą šeštadienį Birštono Meno mokykla vykdė akciją „Nupiešk Nemuno kilpą ir sukurk Birštono banginuką“. Birštono promenadoje prie „Tulpės“ sanatorijos susirinkę vaikai su tėveliais gavo užduotį nupiešti Birštono banginuką, o tėveliai ir kiti suaugusieji – parašyti linkėjimą Birštonui. Išsijuosę dirbo visi. Vaikai stengėsi nupiešti kuo gražesnį miesto simbolį. Kam nesisekė, į pagalbą ateidavo tėveliai arba meno mokyklos mokytojai. Vaikų piešiniai ir suaugusiųjų parašyti linkėjimai buvo sudėlioti į banginio siluetą, pažymėtą ant žolės. Džiugu buvo skaityti kurorto svečių iš Rusijos palinkėjimus. Jie labai šiltai atsiliepė apie Birštoną, linkėjo ir ateityje būti tokiu mielu, žaliu ir jaukiu miesteliu.

Paskutinės vasaros dienos karštį akcijos dalyviai galėjo atvėsinti  mineraliniu vandeniu „Vytautas“, dovanotu  renginio rėmėjų. Taip pat buvo pučiami didžiuliai muilo burbulai, labiausiai džiuginę vaikus. Meno mokyklos moksleiviai grodami  gitaromis linksmino renginio dalyvius.

– Džiugu, kad renginys pritraukė daug birštoniečių, poilsiautojų bei miesto svečių. Tokio dėmesio net nesitikėjome, – sakė I. Adamonis.

Birštono antrajame tvenkinyje vyko baidarių slalomo varžybos, o netoliese rungtyniavo dviratininkai. Labai pavyko paplūdimio tinklinio varžybos, kuriose dalyvavo 10 komandų. Tarp jų buvo svečių iš Vilniaus, Kauno, Jiezno, Prienų. Tačiau maloniausia, kad ir patys birštoniečiai stengėsi, jų komanda laimėjo pirmąją  vietą. Antra buvo komanda iš Vilniaus, trečia – iš Prienų.

Vakare  Birštono TIC prieigose ir pačiame Turizmo informacijos centre vyko piešimas ant vandens (ebru). Kaip pasakojo I. Adamonis, šis tapymo būdas, (organizatorių vadinamas „vyta“ – veidas yra tavo atspindys)  yra sena kinų tautos išmonė. Birštoniečiai džiaugėsi, galėdami ją išmėginti. Ebru piešiniai buvo perkelti ant specialios plėvelės ir džiūvo, kol kurhauze vyko grupės „Vilniaus arsenalas“ koncertas. Po koncerto išdžiūvusius paveikslus buvo galima pasiimti ir parsinešti namo atminčiai.

Savivaldybės gydytojas pasidžiaugė, kad šventė buvo įdomi, pritraukė daug įvairaus amžiaus žmonių. Taigi „Vasaros mozaika su vandens purslais“ buvo sudėliota teisingai. Tokių suėjimų, kur visi yra dalyviai,  žmonėms reikia.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close