Veiveriuose atidarytas vaikų darželis (GALERIJA)

Penktadienį Veiverių T. Žilinsko gimnazijos fojė užėmė Veiverių seniūnijos mažiausieji ir jų tėveliai. Su gausiomis dovanomis į naujo vaikų darželio atidarymą atskubėjo ir valdžios atstovai.

Veiveriams tai džiugi naujiena. Gimnazijoje atsiradus laisvų patalpų, buvo atskirtas vienas koridorius, kuriame įsikūrė dvi mažųjų grupės. Patalpas renovavo UAB „Mačiūnai“.

Gausiai susirinkusiems veiveriškiams sveikinimo žodį tarė LR Seimo nariai Vytautas Kamblevičius, Andrius Palionis, Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Egidijus Visockas, administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, Tarybos nariai Cezaras Pacevičius, Martynas Butkevičius, Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Veiverių seniūnas Vaclovas Ramanauskas.

LR Seimo narys V. Kamblevičius pasidžiaugė, kad pagaliau po dvidešimties metų Veiveriuose bus atidarytas vaikų darželis. Anot Seimo nario, Veiverių seniūnija viena didžiausių Prienų rajone, todėl būdamas Prienų rajono savivaldybės tarybos nariu kėlė užduotį, kad ikimokyklinė įstaiga kuo greičiau būtų atidaryta šiame krašte. Jis džiaugiasi, kad ne tik partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai, Veiverių kraštui atstovaujantis C. Pacevičius, bet ir Tarybos nariai M. Butkevičius, Juozas Krikštolaitis palaikė šią idėją.

Tarybos narys C. Pacevičius taip pat pasidžiaugė, kad pagaliau veiveriškiai buvo išgirsti ir visi laukiantys eilėje vaikai galės lankyti Veiverių T. Žilinsko gimnazijoje įsikūrusią ikimokyklinę įstaigą. Pasak Tarybos nario, atidarytos dvi grupės yra tik mažas žingsnelis į priekį. C. Pacevičių domina ir Veiveriuose planuojamas įkurti Vaikų dienos centras. Jis paragino dabartinius valdančiuosius tęsti  pradėtus darbus, nes tokia įstaiga šiam kraštui yra labai reikalinga. Mažieji galės džiaugtis abiejų „tvarkiečių“ padovanotais kilimais.

R. Zailskas citavo jau legenda tapusius žodžius „Statėme, statėme ir pagaliau pastatėme“.

Svečiams įteikus dovanas, visi įkurtuvių dalyviai pajudėjo į lauką, prie įėjimo į naujas vaikų darželio patalpas. Čia mažųjų laukė nedidelis siurprizas – įvairiaspalviai balionai. Perkirpus juostelę, visi svečiai sugužėjo į vidų. Dar dažais kvepiančios patalpos patraukė savo jaukumu. Jaukios patalpos su įvairiaspalviais baldais kvietė į vidų. Ir tik mažųjų noras patiems viską išbandyti bei tokios gausybės svečių baimė privertė svečius palikti patalpas naujiesiems jų šeimininkams.

Turbūt labiausiai mažaisiais kaimynais džiaugėsi mokytojos. Jų akys spindėjo matydamos išsipuošusius mažuosius, o mažiesiems akys spindėjo žiūrint į mokytojų rankose jaukiai naujųjų šeimininkų belaukiančius pliušinius žaislus. Tai buvo dar viena mokytojų dovana mažiesiems kaimynams.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close