Lietuvos seniūnijų sporto žaidynėse (GALERIJA)

Šeštadienį Prienų sporto komplekse – Sporto arenoje, stadione bei kūno kultūros sporto centre vyko Lietuvos seniūnijų VI sporto žaidynių finalas. Į jas, po atrankinių varžybų savivaldybėse atvyko stipriausiųjų seniūnijų sportininkai. Iš viso žaidynėse dalyvavo per 1000 dalyvių iš 48 savivaldybių.

Nors šeštadienio oras nelepino, lietus liovėsi tik per žaidynių atidarymą, tačiau tai nesutrukdė sportininkams susirungti net 12-oje rungčių. Atidarymo metu sportininkus įkvėpė Ligitos Gedminienės vadovaujama orkestro choreografinė merginų grupė, „Rūdupio“ šokėjos bei Ramunės Liutvynskienės ir Neringos Senavaitytės duetas.

Po sveikinimo kalbų ir muzikinių bei choreografinių dovanų, sportininkai išsiskirstė po varžybų aikšteles. Lietui lyjant, labiausiai pasisekė po stogų sportuojantiems dalyviams. Tačiau visiems jau nuo birželio mėn. atrankinėse varžybose dalyvaujantiems sportininkams netrūko kovingumo. Aršiausiai kovos ir įkvėpimo šūksniai girdėjosi lauke esančioje virvės traukimo rungties aikštelėje. Čia kiekvieną komandą padrąsindavo juos atlydėję žaidynių svečiai arba savo eilės laukiantys sportininkai. Nors varžybos visur vyko vienu metu, virvės traukimo aikštelė buvo apgulta žiūrovų. Kai kurie sportininkai atsivežė ir specialią aprangą bei avalynę, kuri padėjo siekti aukščiausių vietų. O įvairių strategijų bei kovinės dvasios buvo su kaupu. Tai buvo matyti ir po varžybų pažvelgus į šios rungties pievą, kuri buvo kaip suarta. Po varžybų paaiškėjo, kad III vietą iš 12 komandų iškovojo Kelmės r. sportininkai, II – Šilalės r., na, o I vietą ir stipriausios Lietuvoje virvės traukimo komandos titulą iškovoti pavyko Šiaulių r. stipruoliams. Prieniečiai tenkinosi 10-ąja vieta.

Ne mažiau aistrų pareikalavo varžybos futbolo stadione. Čia susikovė futbolininkų komandos iš 7 savivaldybių. Po aršios kovos futbolo teisėjas Marijus Makštutis, skelbdamas galutinius rezultatus, džiūgavo: Prienų futbolininkai iškovojo I vietą. Jonavos r. futbolininkai, prieniškiams nusileidę 4 taškais, ir Telšių r. futbolininkai, Prienams nusileidę 6 taškais, pasidalino II vietą.

Prieš nepilną mėnesį atidarytose tinklinio aikštelėse vyko moterų tinklinio varžybos, į kurias susirinko tinklininkės iš 14 savivaldybių. Čia labiausiai pasisekė Klaipėdos r. tinklininkėms, kurios ir iškovojo I vietą. Joms nusileido ir antrąją vietą iškovojo Lazdijų r. sportininkės. Prieniškės šioje rungtyje kartu su Utenos r. sportininkėmis pasidalino 13 vieta.

Kitoje Sporto arenos pusėje įrengtose dviejose tinklinio aikštelėse varžėsi vyrai. Savo komandas vyrų tinklinio varžyboms atsivežė 13 savivaldybių. I vietą iškovojo Klaipėdos r. komanda, II – Joniškio r. tinklininkai, III – Rokiškio r. sportininkai. Prieniškiai, lazdijiškiai ir širvintiškiai pasidalino priešpaskutinę vietą.

Prieniečiams ne ką geriau sekėsi ir krepšinio varžybose. Aikštelėje prieš Sporto areną  vykusiose vyrų varžybose iš 11 dalyvių prieniečiai dar su 4 savivaldybėmis dalinosi paskutiniąją vieta. I vietą iškovojo Šilalės r. krepšininkai, II – Klaipėdos r. sportininkai, o III atiteko tauragiškiams.

Senjorų krepšinio varžybose dalyvavo komandos iš 15 seniūnijų. Čia varžybos užsitęsė pakankamai ilgai. Prieniečiams kartu su dar 9 komandomis vėl teko dalintis paskutiniąją vieta. Daugiausia taškų šiose varžybose surinko Šilalės krepšininkai.

Šiltesnėje ir sausesnėje aplinkoje vyko moterų krepšinio varžybos. Jas į savo salę priėmė Kūno kultūros ir sporto centras. Sausa avalyne bei apranga mėgavosi 11 krepšininkių komandų. Suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo, kad daugiausia taškų surinko Utenos r. krepšininkės, o joms šiek tiek nusileido Rokiškio r. ir Kelmės r. sportininkės. Prieniškėms šioje rungtyje sekėsi geriau negu vyrams, joms pavyko pakilti į turnyrinės lentelės vidurį.

Už žiūrovų kėdžių sportininkai iš 15 savivaldybių taikliai mėtė strėliukes. Taikliausiai pataikyti ir surinkti daugiausia taškų pavyko Lazdijų r. smiginio entuziastams. Jiems nusileido Jonavos r. sportininkai, o šiems dar ir Utenos r. atstovai. Šioje rungtyje prieniečiams taip pat teko vieta arti sąrašo galo.

Kiti sausai besivaržantys sportininkai buvo įsikūrę Sporto arenoje. Čia, pirmame aukšte esančiame koridoriuje, sausakimšai susigrūdę, patogias kėdes užėmė šachmatininkai bei šaškių eruditai. 12 šachmatininkų komandų bei 14 žaidėjų šaškėmis komandų sutalpinusiame koridoriuje net oro trūko. Šaškių varžybos vyko greitai. I vietą šiose varžybose užėmė sportininkai iš Anykščių r. Jiems nusileido Akmenės r. atstovai. Prieniečiai kartu su Kelmės r. ir Šilutės r. sportininkais pasidalino 3-5 vietas. Prie atlaisvintų stalų išmėginti jėgas buvo pakviesti mėgėjai ir varžybų svečiai.

Šachmatininkų dvikovose geriausiai sekėsi Kėdainių r. šachmatininkams. Pagal Ostapo Benderio teoriją, Kėdainiuose turėtų įvykti tarpplanetinis šachmatų turnyras, o Vilnius turėtų tapti „Senaisiais Kėdainiais“. Na, o Prienuose vykusiose žaidynėse Kėdainių šachmatininkams nusileido Klaipėdos r. šachmatininkai, o šiems – dar ir Radviliškio r. bei Utenos r. sportininkai. Prieniečių komanda liko paskutinėje vietoje ir, ko gero, į tarpplanetinį šachmatų turnyrą kvietimo negaus.

Sporto arenoje ir vyko Lino Žilevičiaus nuolatos puoselėjamos stalo teniso varžybos. Jose sudalyvavo 15 komandų, o lyderiais tapo Jonavos r. tenisininkai. II vieta atiteko Utenos r., III – Šilutės r. Prieniečiams tenisininkams sekėsi geriau negu šachmatininkams – jie atsidūrė stalo teniso turnyrinės lentelės viduryje.

Susumavus visus rezultatus, paaiškėjo, kad III vietą Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių finale iškovojo Rokiškio r. sportininkai, II – Jonavos r. atstovai. Pirmąją vietą ir stipriausios seniūnijos bei savivaldybės Lietuvoje vardą iškovojo Klaipėdos r. sportininkai. Prieniečiai, dalyvavę visose rungtyse, nors ir ne visose pasirodę ypač puikiai, užėmė 5-ąją vietą tarp 48 Lietuvos savivaldybių.

Miestų įskaitoje neginčijamu lyderiu ir I vietos laimėtoju tapo Alytus. II vietą užėmė Marijampolė, o III – Kaunas.

Legendinėje ir linksmiausioje seniūnų trikovėje pirmąją vietą iškovojo Pagėgių seniūnas. Prienų seniūnas Algimantas Matulevičius žaidynių metu rūpinosi savo sportininkais ir jų varžybomis, todėl Prienams atstovavo Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius. Jo dėka Prienai seniūnų trikovėje užėmė labai aukštą, tačiau apdovanojimų pakylos nesiekiančią vietą.

Žaidynių vyr. teisėjas Audronius Deltuva džiaugėsi puikiomis ir sklandžiomis varžybomis. Jo nuomone, netgi lietus nesugadino varžybų, kai kuriuos sportininkus jo vėsa netgi gaivino.

Pietų metu visi žaidynių dalyviai vaišinosi Sporto arenoje įsikūrusioje valgykloje, o jų nuotaiką kėlė ir dar kitoms varžyboms įkvėpė prieniečių šokėjų grupės – Ilonos Aksenavičienės vadovaujamos šiuolaikinio ir sportinio šokių studijos „SOLO“ vyresniųjų mergaičių ir mažųjų kolektyvai.

Mantvydas Prekevičius

 

 

Nuotraukas galite peržiūrėti ir čia: https://www.facebook.com/naujasis.gelupis.3/media_set?set=a.1415497798673831.1073741843.100006408727979&type=1

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close