Baigiantis vasarai Naujosios Ūtos bendruomenė vyresnio amžiaus žmonėms padovanojo nuostabią trijų dienų kelionę į pajūrį.

Išvykome 6 val. Šiaulių link. Pirmiausia aplankėme Kryžių kalną, o iš ten pasukome Telšių link. Paslaugaus vairuotojo Kęsto P. buvome nuvežti į P. Dabišiaus žvėryną. Prie vartų pasitiko pulkelis juodų ir baltų ožkyčių. Tai labai mieli, nieko nebijantys, draugiški gyvūnėliai. Žvėryno šeimininkas mus supažindino su savo valdomis. Pažintinė kelionė prasidėjo nuo lokio Timio, kuris iš savo namelio teikėsi išlįsti tik pajutęs medaus kvapą. Aplankėme lūšių, vilkų, apuokų ir kitų gyvūnų buveines. Ekskursiją baigėme burtų rate, kuriame yra 12 akmenų, pagal gimimo mėnesį nustatomas žmogaus charakteris ir jo ateitis.

 

Atsisveikinę su P. Dabrišiumi patraukėme į Žemaičių sostinę Telšius. Ten aplankėme katedrą, seminariją. Vidurdienį pasiekėme Palangą, kur mūsų laukė šeimininkės paruošti skanūs pietūs. Nepaisant lietaus, kuris drengė nuo pat ryto, nuotaika buvo gera. Kas norėjo, pasivaikščiojo pajūriu, kiti vaikščiojo po miestą, botanikos parką. Kitą dieną džiaugėmės saule ir maudėmės jūroje. Trečios dienos pavakarę išvykome namo. Grįžome pailsėję, pasisėmę energijos.

Esame dėkingi Reginai Žvirblienei, kuri kasmet organizuoja pažintines, poilsines keliones, rūpinasi, kad visi patogiai keliautų ir pasimaitintų. Virėjai Bronelei dėkojame už nuostabiai skanų maistą, o vairuotojams Kęstui ir Vytui Petraškams – už smagią ir saugią kelionę.

 

                                                                     Gražina Sincevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close