Birštone žydės vandens lelijos

„Vasaros mozaikos su vandens purslais Birštone“ renginių maratonas prasidėjo rugpjūčio 28 dieną paroda kultūros centre „Įsikūrę prie Nemuno“. Kitas dienas kurorto gyventojai ir miesto svečiai bei poilsiautojai buvo pakviesti į keletą puikių renginių. Vienas iš jų penktadienio vakarą vyko prie sanatorijos „Tulpė“ tvenkinio. Čia vyko vandens lelijų sodinimo akcija. Buvo pasodinta 15 vandens lelijų, kurios ne tik puoš vandens telkinį, bet ir, anot senos legendos, saugos nuo tamsių jėgų. Lelijos turi gydomąjį poveikį nuo įvairių ligų. Pasakojama, kad ruošdamiesi tolimon kelionėn žmonės įsisiūdavo vandens lelijos žiedų į nedidelius maišelius, kad kelyje juos apsaugotų nuo nelaimės.

Akciją „Pasodinkime vandens leliją Birštonui“ pristatė savivaldybės gydytojas Irmantas Adamonis, o susirinkusiuosius pasveikino savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Pirmoji pasodinti vandens leliją panoro jubiliejų švenčianti Birštono meno mokyklos mokytoja Dalia Laimutė Jegelevičienė, kuri buvo aprengta žvejo kostiumu ir su pirmąja paruošta sodinti lelija drąsiai žengė į tvenkinį.

Sėkmingai pasodinus pirmąją leliją, žvejo kostiumą apsivilko Birštono savivaldybės Teisės ir personalo skyriaus vyriausioji specialistė Roma Urbonienė, po jos – Civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Danutė Kacevičiūtė. Danutė pasodino net keturias vandens lelijas. Lelijas sodino ir Sporto centro, vaikų lopšelio darželio moterys. Vyrai taip pat neatsiliko – į tvenkinį lipo savivaldybės gyventojai Giedrius Baranauskas, Giedrius Armalis, gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius bei pats akcijos organizatorius Irmantas Adamonis, pasodinęs paskutiniąją, penkioliktą leliją. Jeigu oras bus palankus, savo rausvais žiedais tvenkinių gražuolės pradžiugins dar šiais metais.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close