Lietuvos Respublikos Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus atviras laiškas

Mieli geros valios žmonės!

Rugpjūčio 8 d. visiškai sudegė Prienų rajone esanti medinė Balbieriškio bažnyčia. Tai, kas įvyko, sunku išreikšti žodžiais. Šis gaisro košmaras ilgai įsimins ne tik balbieriškiečiams.
Balbieriškio bažnyčios netektis – skaudi nelaimė. Manau, kad kiekvieno piliečio pareiga ir rūpestis, kad ši šventovė būtų kuo greičiau atstatyta.
Džiaugiuosi, kad pavyko rasti bendraminčių. 2013 m. rugsėjo 12 dieną 18 val. Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro aikštėje bus surengtas labdaros- paramos koncertas. Koncerto metu surinktos lėšos bus skirtos Balbieriškio bažnyčios atstatymui.
Ši graži idėja kilo dainininkams Livetai ir Petrui Kazlauskams bei Kauno rajone, Karmėlavoje, gyvenančiam Balbieriškio klebono Remigijaus Veprausko broliui Virginijui. Tikimės, kad pasitelkus Balbieriškio bendruomenę, bendraminčius bus suorganizuotas puikus koncertas. Jame dalyvaus Liveta ir Petras Kazlauskai, Rytis Cicinas, Nelly Paltinienė, Kęstutis Paulaitis (fortepijonas), Rita Preikšaitė (Kauno Valstybinio Muzikinio Teatro solistė), Rūta Morozovaitė, Rolandas Petrikis, Roma Mačiulytė, Juozas Janušaitis (Kauno Valstybinio Muzikinio Teatro solistas), Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro duetas. Balbieriškio Švč. Mergelės Marijos Rožančiaus bažnyčiai paremti DNB banke atidaryta sąskaita
Nr. LT46 40110 0411 0047 6000.
Esu vienas iš šio renginio organizatorių ir pagrindinių rėmėjų. Jau parengti plakatai ir skrajutės, kurias šią savaitę ketiname išplatinti. Į pagalbą pakviesime parapijų klebonus, biudžetinių įstaigų vadovus, bendruomenių atstovus, visus geros valios žmones. Parengtas kreipimasis ir į Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių dėl lėšų iš Vyriausybės Rezervo bažnyčios atstatymui skyrimo. Prašysime numatyti finansavimą ir Lietuvos Respublikos Seimo 2014 metų biudžete. Dėl finansinės paramos kreiptasi į Aplinkos ministeriją, Generalinį miškų urėdą Benjaminą Sakalauską, Prienų miškų urėdą Robertą Judicką, Prienų rajono verslo klubo tarybos pirmininką Valdą Paulauską. Džiaugiuosi Jų supratingumu, nuoširdžiu noru padėti.
Visų organizatorių vardu noriu paprašyti, kad neliktute abejingi šiai puikiai idėjai. Į Balbieriškį atvykti paraginkite savo gimines, artimuosius, pažįstamus, bičiulius. Nuoširdus Jums ačiū už gerumą.

Vytautas Kamblevičius,
Lietuvos Respublikos Seimo narys

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close