Prienų irkluotojus lydėjo sėkmė

Rugpjūčio 23-25 dienomis Trakuose vyko Atviras Lietuvos irklavimo čempionatas ir Lietuvos jaunių žaidynės. Šalies jaunių žaidynėse startavę Prienų kūno kultūros ir sporto centro irkluotojai parsivežė ne vieną apdovanojimą.

Šeštadienį, rugpjūčio 24 d., klasikinėje 2000 m distancijoje vienviečių valčių klasėje antrąją vietą užtikrintai laimėjo Raimondo Kernazicko auklėtinis Karolis Kamarauskas, nusileidęs tik Lietuvos olimpinei vilčiai – vilniečiui Pauliui Merkiui. Treneris R. Kernazickas neslėpė, kad turėjo pretenzijų į prizinę vietą, bet jaunių žaidynių sidabro medalis pranoko lūkesčius. Gerai savo startą vertino ir K. Kamarauskas. Sportininkas sakė svajojęs apie prizinę vietą ir jos siekęs. Sėkmingai startuoti ir finišuoti padėjo trenerio patarimai ir geras fizinis bei psichologinis pasiruošimas. Pastarasis, kaip teigė treneris, ypač reikšmingas siekiant rezultato. „Savaitę prieš čempionatą labai daug dirbome. Karolis šį kartą buvo puikiai psichologiškai pasirengęs“, – džiaugdamasis, kad dvejų metų darbas buvo vainikuotas laimėjimu, o jo auklėtinis sulig kiekvienu startu vis tvirtėja ir ryškėja, kalbėjo R. Kernazickas. Jeigu vaikinas rodys tokius rezultatus ir užsispyrimą, jo laukia nebloga ateitis. „Šiame sporte svarbiausia ištvermė ir psichologinis pasiruošimas“, – sakė daug vilčių į šį sportininką dedantis treneris.

Tą pačią dieną porinių dviviečių valčių klasėje Prienų KKSC atstovai, trenerio Voldemaro Vaitiekūno auklėtiniai broliai Albertas ir Povilas Aukštakalniai buvo šešti. Žinant, kad šie jauni irkluotojai treniruotis pradėjo palyginti neseniai, jų rezultatas Lietuvos mastu yra tikrai geras.

Sekmadienį, rugpjūčio 25 d., Lietuvos jaunių žaidynių dalyviai varžėsi 500 m sprinto varžybose. Vienviečių valčių kategorijoje ir vėl pasižymėjo prienietis K. Kamarauskas. Jis distanciją baigė trečias iš trylikos startavusių sportininkų, tik šimtosiomis sekundės dalimis pralaimėjęs antrosios vietos laimėtojui.

Sprinto varžybose jaunių vaikinų porinių dviviečių valčių klasėje triumfavo Prienų atstovai, iškovoję visas prizines vietas. Kažkas tribūnose šią regatą juokais  pavadino Prienų regata. Paruošiamuosiuose sprinto varžybų plaukimuose pirmąją vietą užsitikrino Prienų irklavimo klubo (vadovas Petras Albertavičius) atstovai – broliai Andrius ir Vytas Lapatiukai, kuriuos treniruoja žymus Lietuvos irklavimo sporto treneris ir olimpiečio Rolando Maščinsko treneris Vladislovas Sokolinskis. Antri atplaukė broliai A. ir P. Aukštakalniai (treneris V. Vaitiekūnas), treti – Žygimantas Deimantavičius ir Arnas Bendinskas (treneris R. Kernazickas). Finaliniame plaukime pirmąją poziciją išlaikė A. ir V. Lapatiukai, o Ž. Deimantavičius su A. Bendinsku susikeitė vietomis su broliais A. ir P. Aukštakalniais.

Sekmadienį vyko ir jaunučių mergaičių irklavimo regata. Dviviečių valčių klasėje su Kauno ir Šiaulių ekipomis 500 m distancijoje besivaržiusių Prienų KKSC atstovių Kornelijos Abasevičiūtės ir Samantos Kamarauskaitės startas nebuvo ypač sėkmingas. Viduryje distancijos Prienų duetui sutrukdė, ir jos liko trečios. „Trečios jos užbaigė distanciją ir 2000 m varžybose šeštadienį, tačiau tai yra perspektyvios jaunos sportininkės, kurioms dar tik po keturiolika penkiolika metų. Kitais metais bus Lietuvos irklavimo sporto jaunučių pirmenybės, kurioms jau pradėjome ruoštis“, – sakė treneris R. Kernazickas.

Kaip pavyks pasiruošti ir kiek sportininkų galės dalyvauti, dar neaišku. Norinčiųjų būtų daugiau, deja, Lietuvos jaunių pirmenybėse negalėjo startuoti tiek grupių, kiek jų buvo galima pristatyti. „Varžyboms tinkamos tik dvi valtys: dvivietė ir vienvietė. Kadangi daugiau neturime, varžybose negali dalyvauti visi pasiruošę vaikai. Grupės yra didelės, inventoriaus trūksta. Kartais sportininkams būna galimybė startuoti ta pačia valtimi, bet reikia skubėti. Skolintis daug kainuoja, be to, porinės dvivietės – pačios populiariausios – Lietuvoje niekas nepaskolins. Tai brangi sporto šaka“, – paaiškino KKSC irklavimo sporto treneris R. Kernazickas.

Roma Sinkevičiūtė

1 thought on “Prienų irkluotojus lydėjo sėkmė

  1. Tai kad Arno Bendinsko ir Žygimanto Deimantavičiaus treneris yra Petras Albertavičius, o ne Kernazickas.

Comments are closed.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close