Baigiasi nerūpestinga vaikų vasara, netrukus teks sėsti į mokyklinį suolą, atidžiai klausytis mokytojų ir ruošti pamokas. Daugelis vaikų laukia tos dienos, kai susitiks su klasės draugais, mokytojais ir užsiims širdžiai miela popamokine veikla.

Paskutiniai pasiruošimo darbai vyksta ir Birštono vienkiemio darželyje mokykloje. Dar klasėse negirdėti vaikų, tačiau mokytojai jau ruošiasi pasitikti pailsėjusius, paaugusius savo auklėtinius.

Mūsų mokyklėlėje didelių pasikeitimų nėra. Mokinių skaičius jau keletą metų nesikeičia. Ketvirtokų šiemet yra 9, trečiokų – irgi 9, antrokai 8, o pirmokų šiemet žadame sulaukti irgi 9. Priešmokyklinėje grupėje turėtų būti 9 vaikučiai, o ikimokyklinukų – 17. Mokytojų kolektyvas šiek tiek pasikeitė. Vietoje išėjusio tikybos mokytojo dirbs kitas – Romas Vitkauskas. O visi kiti tie patys, nuoširdūs, kūrybingi  ir atidūs pedagogai, sakė mokyklos direktorė Regina Gustaitienė.

Mokyklėlė Rugsėjo 1-osios laukia tik kosmetiškai pasidažiusi ir apsišvarinusi. Pasak direktorės, dažais pakvimpa laukiant naujų mokslo metų. Minimaliai klases ir aplinką tvarko patys mokytojai, darbuotojai. O didesnis remontas laukia ateityje. Pirmiausia reikia užbaigti Birštono gimnazijos renovaciją, kad reikalui esant būtų galima pasinaudoti jos patalpomis, kol čia vyks darbai.

Svarbu, ne kokia spalva išdažytos klasės, bet kokia bus aplinka, kokie tarpusavio santykiai, kokį vaikai matys suaugusiųjų, savo mokytojų pavyzdį. Be  žinių, kurias suteikia mokykla, svarbus visapusiškas ugdymas, mokėjimas išklausyti, bendrauti, atjausti, patarti. Ir paprasčiausias mandagumas, kurio stoką jaučiame, kalbėjo R. Gustaitienė.

Geru žodžiu direktorė paminėjo ir mokinių tėvelius, kurie lankosi mokyklos renginiuose, dalyvauja tėvų švietimo paskaitose ir dažnai pasisiūlo padėti .

Direktorė pasidžiaugė, kad labai nuoširdžiai ir kūrybingai dirba visi mokytojai, todėl nuėję į Birštono gimnaziją vaikai būna drąsūs, nebijantys scenos, aktyvūs, mokantys daug įvairių dalykų, išmoktų šioje nedidelėje kaimo mokyklėlėje.

R. Gustaitienė paminėjo, kad labai svarbu vaikus ugdyti nuo darželinukų. Šioje grupėje su jais labai gražiai ir kūrybingai dirba savo darbą ir vaikus mylinti auklėtoja Dalia Garmuvienė. Su priešmokyklinukais dirba irgi puiki mokytoja Vaida Babrauskaitė. Ateidami į pirmąją klasę vaikučiai turi gerą „užtaisą“, kurį sėkmingai ir kūrybingai ugdo kiti mokytojai.

Kalbant apie ankstyvąjį vaikų ugdymą, apie dėmesį kaimo mokykloms, prisijungė būsimųjų ketvirtokų mokytoja Ona Šaulinskienė. Ji tik vakar dalyvavo respublikinėje švietimo darbuotojų konferencijoje ir parsivežė naujų idėjų. Tiesa, daugelis jų ne tokios naujos, gal tik primirštos senos. Mokytojai labai patiko Lietuvos mokinių parlamento atstovės pasisakymas, žvilgsnis į švietimo problemas ir prioritetus vaiko akimis.

Pasak O. Šaulinskienės, konferencijoje buvo akcentuojama ikimokyklinio ugdymo svarba, neformalusis ugdymas ir mokytojo bei mokyklos vadovo asmeninis pavyzdys. Mokytojui neužtenka vien išmanyti savo dėstomą dalyką. Reikia būti ir geru psichologu, mylėti savo darbą.

Mokykla laukia mokinių, kurie netrukus pravers klasių duris. O direktorė  naujų mokslo metų proga mokytojams linki atkaklumo, nuoširdumo ir kūrybiškumo  mokant vaikus ne tik atskirų disciplinų, bet ir atjautos, dėmesio, pagarbos greta esančiam.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close