„Baltijos kelias“ paminėtas ir Siponyse (GALERIJA)

Rugpjūčio 23-oji į mūsų tautos istoriją įėjo kaip „Juodojo kaspino“ ir „Baltijos kelio“ diena. Daug kas kiekvienais metais važiuoja ten, kur stovėjo 1989 metais, kai laikė vieni kitų rankas, tikėdami, kad netrukus bus atgauta laisvė ir nepriklausomybė. Birštono jaunieji socialdemokratai Seimo nario Andriaus Palionio iniciatyva buvo pakviesti šią datą paminėti Siponių dvarvietėje.

Į renginį atvyko ir Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Tarybos narys Vytas Kederys, būrys Birštono ir vietinio jaunimo. Gražiai sutvarkytoje dvarvietėje prie tvenkinių skambėjo muzika ir patriotinės dainos.

Apie Baltijos kelią, Molotovo-Ribentropo paktą kalbėjo Dovilė Adamonytė ir Seimo narys A. Palionis, kuris priminė Baltijos kelio esmę ir prasmę dabartiniu metu ir ką jis reiškė tiems žmonėms, kurie padavė vieni kitiems rankas bendro ir švento reikalo vardan.

Buvo pasiūlyta „Baltijos kelio“ dieną kasmet tradiciškai paminėti Siponyse. Tam pritarė visi susirinkusieji – sustojo petys į petį, tvirtai susikabino rankomis ir kartu dainavo „Bunda jau Baltija“.

Po to gyvai dainas atliko jaunieji dainininkai Giedrė Kederytė ir Vytautas Trakymas, pradėję savo nedidelį koncertą Vytauto Kernagio daina „Purpurinis vakaras“.

Smagu buvo ir vaikams, kurie atvyko kartu su tėveliais. Neringa Grigarienė ant veidukų jiems piešė Lietuvos trispalves.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close