Vakaras su šelmiškuoju Kaziu Binkiu (GALERIJA)

Praėjusį penktadienį trečią kartą birštoniečiai ir miesto svečiai rinkosi  į pamėgtą Birštono viešosios bibliotekos organizuojamą kamerinį poezijos ir muzikos vakarą „Po žvaigždėtu rugpjūčio dangum“ prie „Tulpės“ sanatorijos.

Teatrinė literatūrinė impresija „Kišenėj pavasarių šimtas“ buvo skirta 120-osioms poeto Kazio Binkio gimimo metinėms.

Su gausiai susirinkusiais gerbėjais vėl sveikinosi aktorė Virginija Kochanskytė, aktorius Petras Venslovas, dainininkė Rita Preikšaitė ir pianistė Beata Vingraitė. Keturių talentingų menininkų sukurtas žaismingas teatralizuotas projektas „Kišenėj pavasarių šimtas“ supažindino su  šelmiškąja K. Binkio asmenybės puse, pralinksmino ir prajuokino vakaro dalyvius. Sukurto scenarijaus pagrindas buvo paties poeto eilės ir satyra, kai kurie autobiografijos faktai ir fragmentai.

P. Venslovas skaitė tekstus, o damos ir vaidino, ir dainavo, ir grojo.

Labai smagiai buvo varijuojama biblinė sūnaus palaidūno sugrįžimo tema: po daugelio metų poetas aplanko savo kūrybos gerbėjus širdžiai mielame Birštone ir susitinka ne vien tik savo talento, bet ir savo žavesio pakerėtas ponias ir paneles. O patarimų buvo negailima visoms, kurios tik pageidavo išgirsti…

K. Binkio kūryboje yra nemažai įdomių pasakojimų apie tarpukario Birštono mineralinius vandenis, apie jų poveikį, o taip pat apie įdomesnius „poilsiavimo momentus“. K. Binkis buvo linksmas ir šelmiškas žmogus, mėgstantis sveiką humorą, pasibadantis ir satyrinėmis „špilkomis“.

Vakaras su talentingais atlikėjais prabėgo labai greitai. Gaila, kad jau baigiasi rugpjūtis, baigsis ir laukiami pamėgti rugpjūčio vakarai Birštone. Liko tik paskutinis, kuris vyks ateinantį ketvirtadienį ir bus skirtas Tarmių metams.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close