Po atostogų – darbingas posėdis

Po vasaros atostogų susirinkę Birštono savivaldybės tarybos nariai buvo labai darbingi ir daug nediskutuodami priėmė sprendimus visais svarstytais  klausimais.

Prieš prasidedant posėdžiui, merė Nijolė Dirginčienė priminė, kad rugpjūčio 23-ioji – ypatinga diena, primenanti, kaip prieš 24 metus Baltijos kelyje susikibę už rankų stovėjo 2 milijonai lietuvių, latvių ir estų. Laimingi, susitelkę ir vieningi, nusiteikę atgauti Nepriklausomybę.

Dar vienas džiugus momentas – prieš posėdį su garbingu apdovanojimu buvo pasveikinta Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė. Liepos 6 dieną Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ją apdovanojo medaliu „Už nuopelnus Lietuvai“. Merė įteikė padėkos raštą ir gėlių, palinkėjo ir ateityje būti veikliai, kūrybingai ir išradingai. A. Jaskūnienė padėkojo Tarybai ir Savivaldybei už pagalbą, paramą bei palaikymą vykdant įvairius projektus.

 

Vaikų teisėmis rūpinsis Milda Astašauskienė

 

Rugpjūčio mėnesį administracijos Socialinės paramos ir vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja pradėjo dirbti nauja specialistė M. Astašauskienė, kuri bus atsakinga už vaiko teisių apsaugą.

M. Astašauskienė laimėjo liepos 17 dieną vykusį konkursą šioms pareigoms užimti. Ji turi teisinį išsilavinimą, magistro laipsnį. Prieš tai dirbo Prienų rajono savivaldybės Veiverių seniūnijos seniūno pavaduotoja, o vėliau – Jiezno seniūno pavaduotoja. Dabar specialistė rūpinsis vaikų teisėmis.

 

Pirks žemę kapinių plėtrai

 

Tarybos nariai vienbalsiai pritarė sprendimui pirkti žemę iš savininkų Nemajūnų kapinių plėtrai. Daug Birštono savivaldybės gyventojų laidojami Nemajūnų kapinėse, tačiau dabar jau reikia parengti projektą jų plėtrai. Čia galimybės yra didesnės: aplink yra žemės, kurią savininkai už atitinkamą pinigų sumą sutinka perleisti Savivaldybei. Tuo pačiu buvo užsiminta, kad reikia kalbėtis ir pasirašyti sutartį, pagal kurią Prienų rajono savivaldybė finansiškai prisidėtų prie Škėvonių  kapinių plėtros.

 

Paskirtos piniginės išmokos

 

Savivaldybės administracijos Teisės ir personalo skyriaus vedėja Aušra Slavinskienė pristatė sprendimų projektus dėl vienkartinių piniginių išmokų:  Birštono viešosios bibliotekos direktorei A. Jaskūnienei, gavusiai valstybinį apdovanojimą, už iniciatyvą kuriant šiuolaikišką modernią biblioteką ir Birštono vardo garsinimą, ir  Birštono miesto tvarkymo tarnybos direktoriui Algirdui Kederiui – už sėkmingą investicinių projektų parengimą.

 

Merė atsisakė teikti savo kandidatūrą apdovanojimui „Auksinės krivulės riteris“

 

Merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius pristatė sprendimo projektą „Dėl teikimo apdovanoti Lietuvos savivaldybių asociacijos apdovanojimu „Auksinės krivulės riteris“ ir pasiūlė teikti merės kandidatūrą.

Merė padėkojo kolegoms už pasitikėjimą ir įvertinimą ir pasakė, kad atsiima savo kandidatūrą, argumentuodama, kad toks garbingas apdovanojimas teikiamas už viso gyvenimo nuopelnus, o jos darbas – dar tik karjeros pradžia. Pasak merės, dar yra laiko dirbti ir daug ką nuveikti, kad savu laiku gautum tokį aukštą įvertinimą.

Tarybos nariai buvo paraginti nepriimti sprendimo teikti N. Dirginčienę apdovanojimui.

 

Sudaryta nauja komisija

 

Svarstant sprendimo projektą dėl Birštono savivaldybės energetinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose namuose programos tvirtinimo, buvo sudaryta  komisija iš 2 tarybos narių, 2 administracijos atstovų ir kiekvieno renovuojamo namo atstovo. Į komisiją išrinkti tarybos nariai Vytas Kederys ir Aleksandras Gorinas, administracijos atstovai Edvinas Citvaras ir Linas Simonaitis.

 

Kiti klausimai

 

Taryboje buvo svarstyti ir priimti sprendimai dėl Birštono savivaldybės kelių priežiūros ir plėtros programos 2013 metais tikslinio finansavimo lėšų paskirstymo ir dėl svarbių valstybei vietinės reikšmės kelių ir gatvių savivaldybėje tikslinio finansavimo 2013 metais lėšų paskirstymo keitimo. Pasak projektus pateikusio savivaldybės administracijos Turto, ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjo Prano Cviliko, atlikus viešuosius pirkimus ir pasirašius sutartis darbams atlikti, liko lėšų, kurias panaudos Birštono Jaunimo gatvės projektavimo darbams.

Buvo pritarta Savivaldybei nuosavybės teise priklausančio turto ir Savivaldybės patikėjimo teise valdomo valstybės turto pagal2012 m. gruodžio 31 d. duomenis parengtai ataskaitai.

Apsvarsčius klausimą dėl konkursų į Birštono savivaldybės biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovų pareigas organizavimo tvarkos, buvo nutarta ir toliau tai patikėti administracijos direktoriui, t. y. balsuoti už tai, kaip buvo numatyta projekte.

Savivaldybės administracijos Biudžeto skyriaus vedėja Ona Grigonienė pristatė projektą dėl Valstybės lėšų, skirtų valstybės kapitalo investicijoms Birštono savivaldybėje, planavimo, tikslinimo, naudojimo, apskaitos ir kontrolės tvarkos aprašo tvirtinimo. Už sprendimą balsavo visi 15 posėdyje dalyvavusių Tarybos narių.

Paskutiniai  pagal darbotvarkę buvo svarstyti VĮ „Tulpės“ sanatorijos teikiamų paslaugų įkainiai ir kainų pasikeitimai. Jiems buvo pritarta.

Posėdis buvo trumpas, kadangi komitetuose buvo aptarti ir išanalizuoti visi sprendimų projektai. O per patį posėdį tereikėjo pakelti rankas ir patvirtinti savo pritarimą.

Posėdis buvo užbaigtas Baltijos kelio dienos prisiminimu, susikimbant už rankų ir pritariant skambančiai dainai „Bunda jau Baltija“.

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close