Prienų rajono seniūnijų sporto žaidynėse (GALERIJA)

Šeštadienį Prienų kūno kultūros ir sporto centre – stadione, arenoje bei naujai įrengtose tinklinio aikštelėse vyko sporto žaidynės, sukvietusios sportininkus iš visų Prienų rajono kampelių.

Rodos, ir gamta džiaugėsi gausybe sportininkų, išsirikiavusių aikštėje prieš areną. Paskutinė kalendorinė vasaros diena buvo tikrai vasariška. Tokia, kokios trokšta ir renginio dalyviai, ir žiūrovai, o ypač organizatoriai. Visų seniūnijų sportininkai su vėliavomis bei seniūnijų lentelėmis, vedami Ligitos Gedminienės vadovaujamos orkestro choreografinės grupės, apėjo garbės ratą ir buvo pasveikinti organizatorių – Prienų kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus, seniūnijų sporto varžybų vyr. teisėjo Audronio Deltuvos, Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojo, bronzos medalio laimėtojo Shidokan karatė čempionate „Pasaulio taurė“ 2005 m., pirmos vietos laimėtojo Baltijos šalių taurės varžybose 2007 m. Egidijaus Visocko, Sporto arenos direktoriaus Arūno Vaidogo bei stalo teniso trenerio ir šių varžybų stalo teniso teisėjo Lino Žilevičiaus. Sveikintojus palaikė ir nuolatiniai sporto renginių organizatoriai bei rėmėjai: Prienų rajono savivaldybės kultūros, jaunimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis bei vyresnysis specialistas Adomas Kubilius.

Šių žaidynių nugalėtojai seniūnijai teks garbė atstovauti savo rajonui respublikinėse seniūnijų žaidynėse.

Visos Prienų rajono savivaldybės seniūnijos susirungė 11 rungčių. Visoms rungtynėms vykstant vienu metu, žiūrovai vos spėjo apeiti varžybų vietas ir sirgti už savo komandas. Daugiausia žiūrovų šįkart sulaukė virvės traukimas. Linksma, dažnai priverčianti kvatotis ir atidžiau įvertinti sportininkų galias bei tuo pačiu reikalaujanti teisingos strategijos rungtis. Ši rungtis reikalauja daug jėgų, todėl stoti į kovą sutiko tik keturių seniūnijų atstovai. Tvirtai kojas sudėję ir lengvai nepasidavę pirmąją vietą virvės traukimo rungtyje iškovojo Balbieriškio stipruolių komanda. Jiems nusileido Prienų seniūnijos komanda, o trečiąją vietą iškovojo Naujosios Ūtos komanda. Pakuonio vyrams teko tenkintis ketvirtąja vieta. Kad nebūtų sukčiavimų, virvės traukimą prižiūrėjo teisėjas Valdemaras Vaitiekūnas.

Ketvirtadienį, beveik žaidynių išvakarėse, vykusiose Prienų seniūnijos atkrintamosiose tinklinio varžybose iškovoję galimybę dalyvauti Prienų rajono sporto žaidynėse, vyrai ir per pačias žaidynes nesunkiai įveikė keturių seniūnijų komandas. Luko Milašausko, Lino Bartusevičiaus, Lauryno Ūso ir Arno Snapaičio komanda nesunkiai Prienų seniūnijai pelnė I vietą vyrų tinklinio rungtyje. II teko tenkintis Jiezno komandai, III – Išlaužo komandai. Moterų tinklinio rungtį laimėjo prieniškės, kovojusios tik su viena priešininke. II vieta atiteko Naujosios Ūtos moterims. Tinklinio taisyklių laikytis vertė ir rezultatus skaičiavo Dalia Šklėriūtė.

Daugiausia dalyvių sulaukusi rungtis – futbolas. Futbolininkai kovojo ilgiausiai ir su didžiausia įtampa. Paaiškėjo, kad ir čia Prienų seniūnijos komanda buvo stipriausia. Donato Bendinsko, Ado Golmano, Marijaus Makštučio, Gintaro Budriko, Manto Karčiausko, Mindaugo Birbalo, Remigijaus Gaižio ir Juliaus Abraičio žaidimas buvo vertas I vietos medalių. II vieta atiteko Stakliškėms, III – Naujajai Ūtai. Futbolininkų žaidimui teisėjavo Marijus Makštutis.

Kita rungtis, taip pat sulaukusi 7 komandų, – smiginis. KKSC salės gale nuo  krepšininkų pasislėpę už tribūnų susirungė taikliausiai mėtantieji strėlytes. Ir šioje rungtyje prieniečių komanda: Jurgita, Mindaugas ir Stasys Bendinskai, surinkusi 1100 tšk., užėmė I vietą. 952 tšk. surinkusi Balbieriškio komanda liko antroje vietoje, o 898 tšk. surinkusi Pakuonio seniūnijos komanda – III vietoje. Rungčiai teisėjavo Prienų seniūnas Algimantas Matulevičius.

Prieš sporto areną aikštelėje bei KKSC salėje krepšiniui 3×3 teisėjaujantis Ričardas Maceina trumpiausiai prižiūrėjo moterų rungtynes. Krepšinio aikštelėje išdrįso susirungti tik jiezniškės ir prieniškės. Sėkmė nusišypsojo prieniškėms. Dalios  Šklėriūtės, Mildos Noreikaitės ir Gretos Valukonienės trio, įveikęs viešnias iš Jiezno, Prienų seniūnijai iškovojo I vietą. Vyrų aikštelėje taiklumą išbandė penkios komandos. Karolio Abromavičiaus, Dariaus Kuzmicko, Pauliaus Kamarausko ir Tomo Gūžio komanda, įveikusi priešininkus, Prienų seniūnijai iškovojo I vietą. Veiverių komanda liko II vietoje, o Jiezno komanda – III. KKSC salėje vykusi senjorų kova krepšinio aikštelėje sulaukė varžovų iš 4 seniūnijų. Pirmąją vietą iškovojo prieniečių komanda. Antrąja teko tenkintis jiezniškiams, o trečiąja – Balbieriškio seniūnijos komandai.

Sporto arena į vidų pakvietė nuolat čia vykstančiais stalo teniso turnyrais. L. Žilevičiaus teisėjaujamose rungtynėse dalyvavo ir Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius. Su jo pagalba Balbieriškio seniūnijos komanda iškovojo II vietą. III vietą iškovojo vienintelė iš Ašmintos seniūnijos atvykusi sportininkų komanda. I vietos laurus ir vėl nuskynė prieniečių – Renato Preikšos, Raimondos Sakalauskienės ir L. Žilevičiaus komanda. Prie stalų susirungė 5 komandos.

Pakilusieji į antrąjį aukštą galėjo įsijungti į mažiau fiziškai aktyvų, bet tikrai ne mažesnio azarto šachmatų ir šaškių turnyrą. Abiejuose turnyruose susirungė po keturias komandas. Ir čia šachmatus sumaniausiai sudėliojo ir dažniausiai žodį „matas“ ištarė prieniečių komanda: Vytautas Rasimavičius, Kazimieras Senavaitis ir Vilma Glaveckienė. Teisėjo Kazimiero Lukošiaus sprendimu, II vietos nusipelnė Veiverių šachmatininkai, o III – Pakuonio seniūnijos žaidėjai. Čia pat vykusiam  šaškių turnyrui vadovaujantis Juozas Kasputis taip pat sprendimą rado gana greitai. Pirmieji į „damukes“ savo šaškes nuvedė ir priešininkų šaškes iškirto Adolfas Preikša, Dainora Kuliešienė bei pats J. Kasputis. Prienų seniūnija vėl pasipuošė I vietos medaliais. Antrieji liko Naujosios Ūtos žaidėjai, tretieji – varžovai iš Pakuonio.

Paskutinės varžybos, kurių rezultatas nelėmė kelionės į respublikines žaidynes, bet sukėlė daug juoko, – seniūnų trikovė. I vietą iki kitos trikovės pasiskolino Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius, II – Prienų seniūnas A. Matulevičius, o trečioji atiteko Naujosios Ūtos seniūnui Algiui Aliukevičiui.

Susumavus visus rezultatus, lydere tapo Prienų seniūnija, susirinkusi visas pirmąsias  vietas ir tik virvės traukimo rungtyje iškovojusi II vietą. Prienų seniūnijos sportininkai, surinkę 230 tšk., atstovaus Prienų rajonui respublikinėse seniūnijų žaidynėse. Antrąją vietą pelnė Balbieriškio seniūnija (99 tšk.), III – Jiezno seniūnija, surinkusi 93 tšk. Ketvirtąją vietą užėmė pakuoniškiai (92 tšk.), penktąją – Naujosios Ūtos sportininkai (77 tšk.), šeštąją – Stakliškių seniūnijos atstovai (51 tšk.), septintąją – išlaužiškiai (19 tšk.), aštuntąją – Šilavoto komanda (16 tšk.), devintąją – Ašmintos seniūnija (9 tšk.), dešimtoji liko Veiverių seniūnijai (77 tšk.). Pastaroji pelnė nemažai baudų už žaidynių taisyklių pažeidimus.

Pasibaigus žaidynėms, įteikus apdovanojimus, ką tik klegėjęs sporto kompleksas vėl ištuštėjo. Organizatorių nuomone, dalyvių susirinko ypač mažai. Keletas seniūnijų  sąlyginai sukčiavo atsivežę buvusius seniūnijų gyventojus sportininkus, kurie jau keleri metai pakeitę gyvenamąją vietą. Kiti atsivežė mokyklinio amžiaus jaunimo, nors pagal galiojančias taisykles žaidynėse dalyvauti gali tik asmenys nuo 20 m. Anot organizatorių, jaunimui sporto renginių rajone tikrai yra pakankamai, todėl nebūtina juos vežti ir į šias varžybas. Tuo labiau, kad žaidynių esmė yra konkrečiai apibrėžta – įtraukti vyresnį jaunimą: studentus, bekuriančius šeimas, aktyvius seniūnijų gyventojus. Organizatoriai spėja, kad dalyvių skaičius dažniausiai parodo, kaip seniūnai pažįsta savo seniūnijos žmones, kaip jiems sekasi juos suburti.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close