Sklandytojai varžėsi ir Žemaitijoje, ir sostinės pašonėje

Liepos pabaigoje – rugpjūčio pradžioje paprastai būnantys palankūs  sklandymui orai nenuvylė ir šiemet. Juos sklandytojai išnaudojo šauniai: dėl čempiono vardo Telšiuose kovojo atviros sklandytuvų klasės pilotai, o Paluknėje (Vilniaus r.) susikovė skraidantys klubinės klasės baltasparniai. Abejose varžybose prieniškiai pasirodė puikiai. Atviroje klasėje Stasys Skalskis iškovojo didįjį sidabro medalį, o Paluknėje startavęs Martynas Šližys buvo septintas.

Žemaitijos sostinėje tokio rango varžybos surengtos pirmą kartą. Į kovą dėl medalių stojo dešimt patyrusių pilotų, tad ir kova buvo arši. Per devynias dienas pavyko įvykdyti net septynias užduotis. Nugalėjo biržietis Gintaras Drevinskas. S. Skalskis, atskiruose pratimuose du kartus finišavęs pirmas, du kartus – antras, po kartą – ketvirtas, penktas ir šeštas, iškovojo vicečempiono vardą. Bronzos medalis įteiktas šių metų 15 metrų klasės čempionui Gintui Zubei. Vytautas Mačiulis, nors viename pratime finišavo antras, daugiakovėje liko aštuntas.

Stebino sklandytuvų įvairovė. Į padangę kilo ir senukas LAK 12, ir gerokai modernesni LAK 17a/18, LAK 17b/18, LAK 17bfes/18 m, vienais iš geriausių pasaulyje laikomi Ventus 2ax, JS1b, Ventus b/18, LS6, Nimbus 4. Bet ne sklandytuvai skrenda, o žmogus. Štai Stasys Skalskis skraidė LAK 12.

Paluknėje dėl klubinės klasės čempiono vardo susikovė net dvidešimt pilotų. Varžybos vyko dvi savaites, per kurias įvykdytos devynios užduotys. Nugalėjo Mindaugas Žaliukas (Alytus), antras buvo Vytautas Rasimavičius, trečias – Linas Miežlaiškis. Abu kauniečiai, civilinės aviacijos pilotai. Patyrusiems asams ant kulnų lipo jaunikliai, ypač prieniškis M. Šližys. Atskiruose pratimuose jis kartą finišavo pirmas ir net keturis kartus – trečias. Neseniai varžybose pradėjusiam dalyvauti Martynui tai puikus pasirodymas. Visi pilotai, išskyrus du, skraidė lenkų gamyklos sklandytuvais „Jantar standart“.

Vasaros varžybų sezoną  užbaigs jaunieji sklandytojai, kurie rugpjūčio pabaigoje Pociūnuose kovos dėl Vytauto Pakarsko taurės. Antano Rūko taurės  nugalėtojas paaiškės tik skraidymų sezono pabaigoje. Jau įvykdytos septynios užduotys. Kol kas pirmauja Vytautas Rasimavičius.

 Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close